Izvor:
03.05.2016 u 01:50
0

LATINOAMERIČKI PLES U BEOGRADU: Završen sedmi beogradski tango susret (FOTO)

Besplatnim koncertom kvinteta Tanguango i Marka Koghlana u Mikser hausu, završen je Sedmi beogradski tango susret. Tokom šest dana trajanja festivala, u dnevnim i u noćnim igrankama, i tokom plesnih radionica, u Beogradu je plesalo skoro 1000 tangerosa i tangera iz 150 gradova sveta, istovremeno uživajući u nastupima najpoznatijih plesnih parova argentinskog tanga. Prostori, poput Studentskog kulturnog centra, Teatra 78 i Mikser hausa posebno su bili preuređeni kako bi plesačima iz celog sveta pružili autentičnu tango atmosferu.

Organizatori su posebno ponosni na činjenicu da su u Beograd, da plešu tango pristigli i gosti iz Amerike, Kanade, Australije, Južne Koreje, i najviše iz Evrope.

U Beograd je došlo više od 650 stranaca iz oko 50 zemalja! To su svojevrsni tango hodočasnici koji prate šta se događa u tango svetu, a zatim koriste činjenicu da se tango može plesati sa bilo kime ko ovaj ples poznaje i to uz bilo koju muziku. Zbog toga, u ambijentu intenzivne globalizacije, tango uzima mesto "svetskog jezika tela" – ističu organizatori.

Belgrade tango encuentro (Beogradski tango susret) nalazi se na listi prva tri tango festival u svetu, a podatak da su ove godine za festival rasprodate ulaznice dve nedelje ranije, govori o tome da se Beograd pozicionirao na mapi tango kulture i načina života, kao nezaobilazna destinacija za sve ljude koji tango plešu kao društveni ples. Posle Egzita i Guče, Beogradski tango susret, kao manifestacija, kontinuirano dovodi najveći broj stranaca kod nas.

Festival je ove godine bio otvoren i za ljude koji ne plešu tango, pa je tako veliko intreresovanje izazvao besplatni javni čas koji su držali zvezde argentinskog tanga, Sara Grdan i Ivan Terazas. Na tom času više od 250 Beograđana učilo je svoje prve tango korake.

Ove godine deo Beogradskog tango susreta bio je namenjen i najmlađima, u okviru radionice Baletango.

O Tangu:
Argentinski tango nije samo ples. To je izuzetno bogata kultura stara više od 130 godina, koja ima svoje vrednosti, legende i svoje velike zvezde. Iako nam je poznatiji kao atraktivni scenski fenomen, tango je na prvom mestu društveni ples koji plešu ljudi svih profila i generacija. Za veliki broj ljudi, širom sveta, tango predstavlja način života koji u sebi objedinjuje rekreaciju, druženje, hobi ali dobar povod za putovanja.

HappyTv.rs
Foto: Twitter/RTS_Magazin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter