JEDAN OD NAJVEĆIH MUZIČARA DANAŠNJICE U SRBIJI: Bio je POSEBAN GOST na dodeli GREMI NAGRADA a sada će napraviti SPEKTAKL na Kolarcu!

Jedan od najvažnijih pijanista današnjice Jevgenij Kisin nastupiće 11. novembra na sceni beogradskog Kolarca u okviru ciklusa koncerata „Tvoj svet muzike“.

Kisin važi za ljubimca beogradske publike, a na svom četvrtom nastupu u Beogradu sviraće odabrana dela Ludviga van Betovena: Sonate br. 8, 17 i 21, kao i Varijacije i fugu u Es duru.

Muzikalnost, dubina i poetski kvalitet interpretacija Jevgenija Kisina, pored njegove izuzetne virutoznosti, doneli su mu priznanje publike, kritike i kolega muzičara koji ga ubrajaju među najbolje pijaniste u protekle tri decenije.

Kisin je od najranijih dana nastupao sa vodećim svetskim dirigentima i orkestrima.

Između ostalog, na dodeli Gremi nagrade 1992. bio je pozvan da nastupi kao poseban gost u direktnom prenosu koji je pratilo milijardu ljudi.

Najveće kulturno priznanje u Rusiji, Trijumfalna nagrada, uručena mu je 1997. godine, dok je Kisinov nezaboravni nastup pred šest hiljada posetilaca u „Rojal Albert holu“ bio prvi solistički resital u sklopu „Bi Bi Si Proms“ koji je ikada održan.

Jevgenij Kisin je dobio počasni doktorat Menhetn muzičke škole, počasni je član Kraljevske muzičke akademije, dobitnik nagrada Šostakovič i Karajan.

Poseban Kisinov talenat inspirisao je K. Nupena da snimi dokumentarni film o njemu „E. Kisin d gift of mjuzik“.

Snimci sa koncerata sonata Ludviga van Betovena poslednje su diskografsko izdanje koje je objavio za „Dojče gramofon“.

Najpoznatija američka radio-stanica namenjena klasičnoj muzici (WQXR) ovaj dvostruki disk je uvrstila među albume godine, a pohvale za poseban Kisinov zreli doživljaj emotivnih Betovenovih dela stižu sa svih strana i posle dve godine nakon objavljivanja.

 

Izvor: B92
Foto: YouTube/ knightLynderic/ Printscreen

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro