Izvor:
01.07.2016 u 01:39
0

„SVE JE U BROJU I MERI“: Čuvena opservatorija u Beogradu godinama ispituje sve tajne univerzuma (VIDEO)

Jedna od najpoznatijih astronomskih opservatorija nalazi se na Zvezdari, u srcu Zvezdarske šume. Čuvena je po ogromnim teleskopima, koji spadaju među najveće na planeti.

Slobodan Ninković, doktor astronomskih nauka i naučni savetnik, napominje da su ti teleskopi starog tipa pa više nema uslova za posmatranje, ali da se zbog toga prešlo na visinsku stanicu koja se nalazi na Vidojevici, blizu Prokuplja. On kaže da je u Beogradu najveći teleskop postavljen još 1932. godine- reflektorski teleskop.

Iako naučnici pokušavaju da saznaju odgovore na mnoga pitanja, Slobodan tvrdi da nikada nećemo biti sigurni da to "nešto" van Zemlje uopšte i postoji.

Pogledajte prilog "Telemastera"!

HappyTv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter