Izvor:
25.11.2019 u 19:38
0

PLJAČKA U ISTORIJSKOM MUZEJU: Opljačkan muzej u Drezdenu!

U nemačkom gradu Drezdenu, opljačkan je čuveni istorijski muzej. Lopovi su odneli blago vredno skoro milijardu evra!. Jutros oko pet sati su upali u muzej, prenose mediji. Policija još nije objavila šta je tačno odneto, ali prema nezvaničnim informacijama, ukraden je izuzetno vredan antički nakit. Srećom, jedan od najvrednijih eksponata, 41-karatni prirodno zeleni dijamant, trenutno je na pozajmici u Njujorku. Međutim, nije poznato da li je među ukradenim vrednostima skulptura Maora obložena smaragdima i veoma vrednim safirom, koji je poklon ruskog cara Petra Prvog, kao i draguljima ukrašen simbol bogatstva jednog indijskog maharadže.

Krađa se dogodila u istorijskom muzeju "Grin valut" u Drezdenu, koji inače sadrži najveću kolekciju blaga od svih muzeja u Evropi. Prema nezvaničnim podacima, grupa lopova najpre je isekla struju u muzeju pre nego što su upali kroz prozor. Smatra se da su počinioci krađe odneli nakit, dijamante i drago kamenje, prenosi Dojče vele. U tom muzeju čuva se jedna od najvećih kolekcija nakita, a prema rečima policije, lopovi su upali u istorijski deo muzeja koji se sastoji iz dva dela i u kome se čuvaju blaga od perioda Avgusta Drugog do 1733. godine i novi odeljak u kome se čuvaju blaga pojedinaca. Saopšteno je da je muzej bio zaštićen "nevidljivim" bezbednosnim sistemom, kao i da je moguće da su lopovi imali informacije "iznutra".

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter