Izvor:
20.10.2019 u 19:35
0

EVROPSKI DAN BORBE PROTIV TRGOVINE LJUDIMA: Najčešće žrtve deca i žene! (VIDEO)

U Srbiji je tokom prošle godine identifikovano 76 žrtava trgovine ljudima, od kojih je 30 maloletno, dok je u prvim mesecima 2019. godine identifikovano 16 žrtava trgovine ljudima, saopštio je Biro za borbu protiv trgovine ljudima.

– Najčešće žrtve trgovine ljudima su deca i žene, ali ima i muškaraca – izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević i ukazao da se država u borbi pored trgovine ljudima oslanja pored svojih institucija. Sigurne kuće i na nevladine organizacije koje čine dosta na edukaciji i prevenciji tog problema.

Povodom 18. oktobra – Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, Biro upozorava da su najnoviji trendovi trgovine ljudima povezani s masovnim migracionim tokovima i lancima krijumčarenja migranata, posebno s ranjivim grupama poput maloletnika bez pratnje.

Ministar je ukazao na značaj i neophodnost preventivnog postupanja, podizanju svesti celokupnog društva kroz funkcionalan sistem međusobne saradnje i koordinacije aktivnosti.

Povodom Evropskog dana trgovine ljudima, prethodnih dana širom Srbije organizovane su mnogobrojne akcije u cilju da mlade informišu o tome šta je trgovina ljudima i koje su mere opreza kojih treba da se pridržavaju da ne bi upali u zamke trgovaca ljudima.

Rezultati do sada sprovedenih istraživanja i analiza, ukazuju na to da je veliki broj zemalja u svetu zahvaćen ovom negativnom društvenom pojavom u kojoj su žrtve u većini slučajeva žene i devojke, kojima se prvenstveno trguje radi seksualne eksploatacije.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter