IZNENADNI SASTANAK U NJUJORKU: O čemu će razgovarati Vučić i Pompeo? (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić putuje sutra u Njujork na, kako prenose domaći mediji pozivajući se na saopštenje američkog Stejt dipartmenta, IZNENADNI sastanak sa Majkom Pompeom, državnim sekretarom Sjedinjenih Država. Pompeo u Njujorku učestvuje na sednici Saveta bezbednosti o Bliskom Istoku, a van tog događaja sa predsednikom Srbije razgovaraće, prema nezvaničnim informacijama, o Kosovu i Metohiji. Sastanak je dobra prilika za Srbiju da razvije bolje odnose sa Belom kućom, odnosno sa Trampovom administarcijom, kaže za našu televiziju ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić.

Iznenadnu posetu, za Telemaster, pozitivno ocenjuju i stručnjaci, ali nemaju svi isto mišljenje o tome šta će da bude okosnica razgovora Pompea i Vučića.

Koliko je Vučićev put u Njujork i sastanak sa državnim sekretarom Sjedinjenih Država bio iznenadan, govori činjenica da ovaj događaj nije bio prethodno najavljen na zvaničnom sajtu predsednika Srbije. Naši sagovornici međutim nisu izenađeni, a sastanak Vučića i Pompea vide kao korak u dobrom pravcu na putu rasplitanja kosovskog Gordijevog čvora.

Naši sagovornici ne očekuju da će Pompeo u razgovoru sa predsednikom izneti tvrd stav Sjedinjenih Država po pitanju Kosova i Metohije niti da će ga uslovlavati zahtevima. Sličnog je mišljenja i profesor Fakulteta bezbednosti Darko Trifunović ali napominje da će Pompeo ukazati predsedniku Srbije na aktuelnu geo-političku poziciju naše zemlje.

A kako je za našu televiziju rekao šef srpske diplomatije, Ivica Dačić, sastanak Pompea i Vučića biće odlična prilika da se na Trampove ljude na visokim pozicijama ostavi dobar utisak.

Dačić je odbacio kritike upućene od pojedinaca iz Srbije i Sjedinjenih Država o naklonosti Beograda prema aktuelnoj administraciji u Vašingtonu. Kako kaže – politika naše zemlja mora da bude vođena njenim najboljim interesima, a to sigrno nije sklapanje prijateljstava sa administracijama kao što je Klintonova koja je bila otvoreno neprijateljski nastrojena prema Srbima i Srbiji.
 
Happytv.rs
Foto: KCN/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Goli život  
23:00  Parovi - Live  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro