Izvor:
16.08.2019 u 18:12
0

SVE POPULARNIJI SEDATIVI: U Srbiji VIŠE od MILION RECEPATA ZA ANTIDEPRESIVE !

I za najmanji stres, u Srbiji je običaj da se popije po jedan lek za smirenje. Takvim tempom broj onih koji koriste sedative iz godine u godinu raste, pa prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, na godišnjem nivou građani naše zemlje popiju pet i po miliona kutija lekova za smirenje.

A samo tokom prošle godine u Srbiji je izdato više od milion i po recepata za antidepresive. Direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti ,,Laza Lazarević” Ivana Stašević Karličić, ocenjuje za Telemaster, da je taj broj alarmantan s obzirom na to da mnogi građani koriste sedative samoincijativno, što je, po njenim rečima, veoma opasno.

happytv.rs
Foto : arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter