Izvor:
27.10.2019 u 12:09
0

KOLAREVIĆ PORUČIO RODITELJIMA: Dajemo sve od sebe kako bi zaštitili DECU od nasilja u ŠKOLAMA!

Gost današnje emisije "Prelo u našem sokaku" bio je predstavnik MUP-a Republike Srbije, Miroljub Kolarić, koji je upozorio sve roditelje da pripaze na svoju decu i da se potrude da ih vaspitaju što je bolje moguće. Takođe je govorio koliko je teško i naporno paziti na decu i da daju sve od sebe kako bi ih zaštitili u školama.

– Ono što bih na početku rekao u okviru posla bezbednosti zaštite života, prava i slobode građana jeste to da Ministarstvo unutrašnjih poslova posebnu pažnju poklanja bezbednosti i zaštite učenika i škola. Ono što je za vas građane prepoznatljivo i što je vidljivo na ulicama jesu školski policajci. Naravno, pored školskih policajaca, u aktivnosti bezbednosne zajednice zaštite učenika i škole uključene su kolege iz kriminalističke policije i kolege iz saobraćajne policije. Sve ove aktivnosti koje mi sprovodimo, sprovodimo sa ministarstvom prosvete, drugim ministarstvima i nadležnima za bezbednosnu zaštitu učenika i škola. Imajući u vidu da je ovo tema koja izaziva zaista veliku pažnju javnosti, a i ne postoji ništa bitnije od bezbednosti naše dečice i sve te aktivnosti koje mi preuzimamo sa ostalim našim partnerima su u cilju da im se obezbedi jedno zdravo okruženje za njihovo odrastanje. Naravno, niko nije svemoćan, ali to nije opravdanje da vi ne preduzmete sve. Naša nadležnost je učešće u mnogim preventivnim aktivnostima da do nasilja ne dođe.

Takođe je dodao da je jako bitan period čoveka, njegovo odrastanje od samog rođenja pa do polaska u školu. Samo vaspitanje i obrazovanje dece zahteva multidisciplinovani pristup.

– Svako nasilje rađa nasilje. Nama iskustva govore da onaj ko je pretrpeo nasilje, on će verovatno jednoga dana, sigurno da sprovede to nasilje nad nekim drugim. To je jednostavno činjenica. Naše je da uradimo sve iz okvira naše nadležnosti, međutim ono što mogu da kažem iz svog iskustva jeste to da Ministarstvo prosvete ulaže ogromne napore. Svaka vaspitno-obrazovna ustanova ima tim za prevenciju nasilja nad decom koji ima nekoliko nivoa i sačinjen je od stručnih službi.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter