Izvor:
28.09.2019 u 12:37
0

ZORAN MARKOVIĆ: Imamo vrlo ozbiljan pristup istraživanjima!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" gostovao je Dr Zoran Marković, koji je pričao o nesvakidašnjem i zanimljivom radu.

– Imamo Centar za ribarstvo koji se bavi selekcijom riba. Radimo selekciju Šarana i Pastrmke, jer su ove dve vrste najznačanije za našu zemlju. Zaista čipujemo ribe. Čip znači ime, prezime i poreklo svake od jedinki koju imamo u okviru našeg centra. Tako da pravo čipovanje nije ono na šta smo pomislili, to su mali odašiljači veličine 11 milimetara koji se ubrizgavaju u ribu pomoću šprica. Biramo najbolje jedinke iz najbolje familije i koristimo ih za narednu generaciju. To je jedan vrlo ozbiljan pristup israživanjima. Radimo sve ono što rade svi oni koji imaju savremen pristup selekciji u svetu. Koristimo Norveška iskustva, s’ obzirom da smo sa njima imali nekoliko projekata. Oni to uglavnom rade sa Lososm, a mi sa ove dve vrste značajne za nas. Svaka riba dobije istu količinu hrane i to je vrlo bitno da bi mogli da napravimo razliku između onih koje bolje prirastaju i onih koje lošije rastu. Odašiljači su potpuno bezbedni za ribu i nema nikakvih posledica.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter