ANDRIJA ŽIVKOVIĆ PREDSTAVIO LAJKOVAC U PRAVOM SVETLU: Dođite i uverite se sami u prava njegova bogatstva!

Današnji gost emisije "Prelo u našem sokaku" bio je predsednik opštine, Andrija Živković koji je predstavio Lajkovac u pravom svetlu.

 - Lajkovac jeste jedno malo mesto, mala opština koja ima svoju veliku istoriju i dugu tradiciju. Sa sigurnošću možemo reći da je Lajkovac grad železničara, rudara, raskrsnica važnih puteva, odbojke, kulturnih istorijskih spomenika, puno vodenica i vajata i to je ukratko nešto najbitnije o Lajkovcu što ljudi treba da znaju. Lajkovac duguje Ćiri, koji je prošao davne 1908. godine. Lajkovac je tada doživeo pravu ekspanziju i bio je od vodećih centara u Srbiji. Kako je budućnost išla, tako se i Lajkovac menjao. Posle železnice, Lajkovac se oslonio na rudarski basen Kolubaru. Danas smo svedoci da kroz Lajkovac prolazi novi koridor "Miloš Veliki" koji spaja Beograd i Čačak, i upravo je to budućnost i kapija za dalji razvoj Lajkovca. Siguran sam da će Lajkovac u budućnosti iskoristiti tu svoju šansu - rekao je Andrija Živković.

 Predsednik je takođe dodao da Kolubarski okrug odiše lepotom netaknute prirode. Najveće prirodno bogatstvo ove opštine je reka Kolubara, a pored nje na teritoriji se nalaze i brojni vajati i stare vodenice koje i dan danas rade.

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro