Izvor:
16.06.2019 u 11:07
0

DUŠKO ŽIVANČEVIĆ: Voće je naša lična karta!

Grocka je opština velikih poljoprivrednih potenijala. U našoj emisiji "Prelo u našem sokaku" probali smo kajsije iz Grocke. Pomoćnik predsednice opštine, gospodin Duško Živančević, je istakao da je voćarstvo strateški značajno i da je veoma važno promovisati poljoprivredne potencijale!

– „Zaklopačka ruža“ je sorta koja je usvojena. Naši voćari se bave takozvanim „suvim voćarenjem“ , nemamo navodnjavanje, nego je voće prepušteno atmosferskim uslovima, usled manje količine padavina više se sintetiše šećera u voću, naše voće je prepoznatljivo svuda u Evropi. Svaka lokacija ima svoje specifičnosti, tako i Grocka, taj mikroklimat postiže da se postigne specifična aroma kod grožđa. Mi, kao opština, trudimo se koliko je u našim mogućnostima da pomognemo protivgradni sistem na teritoriji naše opštine, u vidu kupovine i nabavke protivgradnih raketa i subvencionisanja rada strelaca. Mi se trudimo da kroz razne manifestacije promovišemo naše voće, jer je to voće naša lična karta! – zaključuje Živančević.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter