Izvor:
14.05.2019 u 09:52
0

NEBOJŠA MARJNOVIĆ U EMISIJI „PRELO UNAŠEM SOKAKU“: „Mi ulažemo dosta napora da onu industriju koja je bila moćna na izvestan način zadržimo!“ (VIDEO)

Gost ovonedeljne emisije “Prelo u našem sokaku” bio je čovek koji ne samo da savršeno poznaje život Boljevca nego je i predsednik opštine i lekar i specijalista urgentne medicine.

Gospodin Nebojša Marjanović je sa našim voditeljem Urošem Davidovićem razgovarao o najaktuelnijim temam vezanim za Boljevc, njegovom napretku i funkcionisanju unutar oopštine.

Na pitanje da li i dalje stiže da se bavim svojim glavnim zanimanjem, medicinom, gospodin Marjanović je rekao:

– Tamo gde drugi doktori ne postignu, moram ja, moram da uskočim. Nema drugog urgentaša u Boljevcu pa onda moram ja i kada je urgentna komunalna problematika i kad je urgentna medicina u pitanju.

Da bi ljudi dolazili i turistički ali i ostajali u gradu, potrebno je da funkcioniše industrija i da ima radnih mesta i to u opštini znaju pa je njihova energija tako i usmerena:

– Mi ulažemo dosta napora da onu industriju koju smo nekad zatekli, koja je bila moćna, da je na izvestan način zadržimo. Svi nekadašnji privredni subjekti još uvek žive i rade u Boljevcu, samo normalno imaju nove vlasnike, novu inicijativu, imaju nova ulaganja, imaju nove investicije. Ponosni smo na našu privredu, na našu industriju, pre svega na lepotu našeg kraja i netaknutu prirodu koja je naša šansa i perspektiva ali ova industrija živi. Moram da istaknem taj biser naše industrije, to je “Agromehanika” iz Boljevca. Nekadašnji IMT. Privatizacija je bila odlična. Fabrika ozbiljno napreduje. Ona ima u ovom trenutku, čini mi se, po svim parametrima, status najmoćnije fabrike u jugoistočnoj Evropi u oblasti poljomehanizacije i priključne mehanizacije- rekao je predsednik opštine.

– Ministarstvo privrede, Ministarstvo prosvete i Komora Srbije su prepoznali ovu fabriku koja zaslužuje školovanje kadrova po modelu dualnog obrazovanja. Evo prilike da se pohvalimo činjenicom da ćemo ove godine imati dva smera u našoj školi po modelu dualnog obrazovanja. Jedan će biti turistički smer jer se gradi ispod Rtnja jedna fantastičan turističkougostiteljski kompleks visoke kategorizacije sa perfektnim sadržajima.

Predsednik opštine je rekao da se ovoj deci koja tokom školovanja imaju praksu i svoje mentore garantuje posao nakon školovanja.

– Desetak miliona evra je investicija u toj fabrici – rekao je gospodin Marjanović i dodao:

– Moram da kažem, opština Boljevac, zbog velike površine, preko pedeset odsto je pod šumama. Dakle, šuma je resurs opštine Boljevac. Imamo pelet ali tražimo preradu, tražimo finalnu obradu. Hoćemo da zaslužimo i jednu fabriku za preradu drveta. Imamo fantastično bukovo drvo. Imamo stolare, dugo smo školovali stolare, imali smo dobru fabriku.

Opština Boljevac ima izuzetne prirodne lepote i treba posetiti, popeti se na vrh Rtnja i posmatrati prelepe predele.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter