PREDRAG TERZIĆ ZA EMISIJU "PRELO U NAŠEM SOKAKU"! "Kraljevo se ubrzano razvija i bolje se i lepše živi!"

Emisiju "Prelo u našem sokaku" danas smo posvetili gradu koji se nalazi u Raškom okrugu, nekada Karanovcu a danas Kraljevu.

Voditelji emisije Uroš Davidović i Bojana Ristivojević vodili su nas kroz ovo putovanje i razgovarali sa našim gostima koji su se trudili da nam približe duh i potencijal Kraljeva.

Najpre smo razgovarali sa gradonačelnikom grada, gospodinom Predragom Terzićem, inače najmlađim gradonačelnikom u Srbiji.

- Kraljevo je u privatizacijama posle 2000. godine, ostalo bez velikog broja radnih mesta- "Manohrom" je nekad zapošljavao pet hiljada i pet stotina radnika i on je u potpunosti zatvoren, fabrika vagona je imala ćak četiri hiljade i dvesta radnika, "Kablar" tri hiljade, "Jasen" dve i po hiljade, "Autotransport" hiljadu i po ljudi. Sve ove firme su propale posle 2000. godine i nas je sačekala veoma loša privredna situacija.Mešutim, zahvaljujući predsedniku i njegovoj želji da ulaže u Kraljevo, da pomaže Kraljevčanima svakog dana, Kraljevo je počelo da se menja.Sada se grade dve velike fabrike, jedna je nemačke fabrika "Leoni" a druga je fabrika turske Tai grupe u kojoj će posao naći čak dve i po hiljade ljudi.

Zapazili smo da Kraljevo ima prestonički duh iako nije prestonioca, drugi je grad po površini u Srbiji pa smo imali prilike da vidimo i neke slike koje prenose lepotu koju on nosi:

- Spomenik na trgu srpskih ratnika u Kraljevu, posvećen ratnicima iz Balkanskih i Prvog svetskog rata, rekonstruisan je tokom prethodne godine sredstvima koje smo udružili sa ministarstvom rada i zapošljavanja, boračke i socijalne politike. Takoše rekonstruisali smo i Trg koji je otvoren pre nekoliko dana. U Kraljevu se dešavaju i druge investicije zahvaljujući našem sugrađaninu iz Kanade, gospodinu Milomiru Glavčiću izgradili smo jedan potpuno nov vrtić i počeli izgradnju severne obilaznice u koju smo zajedno sa ministarstvom privrede uložili sto miliona. Vidimo i zgradu Narodnom muzeja kao i Trg Svetog Save.

Primetili smo i da se Kraljevčani dosta trude da njihov grad izgleda lepo i uređeno.

- Kraljevo je jedan od najlepših gradova u Srbiji. To je grad koji se nalazi na tri reke, na Ibru, Zapadnoj Moravi i Ribnici. Kraljevo se ubrzano razvija i svakodnevno se vide promene i može da se primeti da se u Kraljevu lepše i bolje živi.

Kraljevo će uskoro imati i aerodrom?

- Da, da i to civilno-vojni aerodrom što je predsednik najavio prilikom poslednje posete. Potpisan je ugovor i to je apsolutno izvesno.

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro