ODBOJKAŠ ŽELJKO TANASKOVIĆ U EMISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": "Napokon imam vremena da odem u Guču!"

U emisiji "Prelo u našem sokaku" je bila čast ugostiti i odbojkaša, poznato lice u Srbiji i šire kada je sve sporta u pitanju a top je Željko Tanasković.

Sa njim je govorila naša šarmantna voditeljka Bojana Ristivojević napominjući da je on nosilac pet medalja velikih svetskih takmičenja i bezbroj medalja u klubskim takmičenjima.

Gospodin Tanasković je danas predsednik Saveza školski sport Srbije i počasni građanin Lučana a bio je izabran i za sportistu grada Beograda.

Međutim, o svim svojim uspesima govori sa skromnošću: 

- Sva ova priznanja i sve ove medalje su došle jer sam imao sreće da budem u toj generaciji koja je krenula da pravi rezultate i na evropskom i na svetskom polju.

Ali vratili smo se i na sam početak njegove karijere i upitali ga koliko se seća situacija koje su ga usmerile na ovaj put i ka ovakvim uspesima:

- Kako da ne. Ja sam sada na čelu Saveza za školski sport Srbije i ja sam neko koga je nastavnik fizičkog selektovao, profesor Branislav Popović. On me je video i stavio mi do znanja da imam neki potencijal, da mogu da uspem u odbojkaškom sportu i naravno da se sećam svih tih takmičenja na tom nivou. Te sve medalje i školske olimpijade na neki način ostaju trajno u sećanju i nikad se ne zaboravljaju jer su to počeci i na neki način to mi je dalo snagu da kasnije nastavim sa odbojkom.

Uspomene na Guču su mu u isto tako živom sećanju:

- Mi smo krenuli u maloj sali osnovne škole "Milan Blagojević" i tu smo trenirali a kao dete sam, naravno, posećivao Guču ali mnogo više sada kada imam i vremena i prostora. Kao sportista sam bio dosta vremena odsutan i zauzet ali je stvarno veliko zadovoljstvo kada odem u Guču i naravno sama ta manifestacija je nešto što je specifično samo po sebi tako da mi je uvek zadovoljstvo da dođem i vidim svoje drugare i prijatelje i da se naravno tu ponešto pojede i popije.- rekao je Željko.

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro