Izvor:
10.02.2019 u 11:16
0

MAJA SOFRONIJEVIĆ U EMISJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: Slavimo deset godina od osnovanja Narodnog pozorišta Lazarevac!

U emisiji "Prelo u našem sokaku" sa Bojanom Ristivojević i Urošem Davidovićem ugostili smo direktrorku Narodnog pozorišta Lazarevac – Maju Sofronijević.

Šta je na repertoaru?

– Trenutno imamo mnogo posla, srećna sam da je tako u martu nas očekuju dve premijere. Radimo sa Narodnim pozorištem Sterija iz Vršca predstavu u koprodukciji pod nazivom „Naši preci jedite sa nama“. Predviđena je izvedba za 15.mart u Vršcu, kada obeležavaju Dan pozorišta, a nakon toga kod nas. Radimo i predstavu sa ustavom Vuk Stefanović Karadžić iz Beograda u koprodukciji, zastupljamo društvenu angažovanu temu koja se bavi nasiljem nad ženama. Srećna sam da kažemo da uskoro slavimo deset godina od osnivanja 1. februara. Prvo se osnovalao prigradsko pozorište a kasnije i ustanova kulture ali tome je prethodio dug rad entuzijansta kroz neformalnu trupu, kroz građane, da bismo danas imali pravo profesionalno pozorište. Imamo brojne nagrade, pozorište je bilo na Sterijinom pozorištu, na BITEF-u.

Festival?

– Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije okuplja sva pozorišta iz Centralne Srbije, ima dva festivala jedan posvećen odraslima „Joakim Bujić“, a drugi deci i mladima „mali Joakim Bujić“. Zadovoljstvo mi je da će festival za najmalđe biti u novembru u Lazarevcu – rekla je Maja Sofronijević.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter