NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ U EMISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU": Zamenio grad za selo zbog uzgoja ARONIJE! (FOTO)

 

Aronija je bobičasto voće, slično borovnici i visokootporno na niske temperature, zbog čega se naziva i sibirska borovnica, poreklom vodi  sa istoka Severne Amerike.

Gost emisije "Prelo u našem sokaku " Dragan Sretenović,  jedan je od retkih koji je urbanu gradsku sredinu zamenio seoskom, zarad uzgajanje ovog sve više popularnog voća. 

 

 

- Srbija je odlično tle za uzgajanje aronije, i sve više postaje popularna u našoj zemlji. Mnogi je smtraju nazdravijom biljkom. Počeo sam da uzgajam aroniju eksperimentalno, a sada ima 7,5 hektara zemlje. Mnogo ih je lakše uzgajati, a teže pasirati, to je ujedno i najbitnije - objašnjava Sretenović i objašnjava zbog čega bi svako domaćinstvo trebalo da ima bar jedno drvo: 

- Prvo što je vizuelno lepog izgleda, a zatim je jako bogatog ploda. Najbolje se koristi u vidu soka i jedna je od najboljih izvora imuniteta - rekao je gost emisije televizije Hepi. 

 

 

Uzgajanje aronije postao je porodični biznis, a Draganova žena, Ivana Sretenović, bavi se proizvodnjom zdravih kolača: 

- Dragan i ja smo se tako i upoznali. Nakon fakulteta odlučila sam da počenem da se bavim proizvodnjom zdravih kolača, bez šećera i zaslađivača. Poslednjih godina primećujem da se svest o zdravoj hrani sve više budi kod našig ljudi. U pitanju su kolači od integralnog brašno sa stevijom - objašnjava Ivana. 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro