Izvor:
16.04.2018 u 22:41
0

DANAS U EMISIJI „POSLE RUČKA“ ISTRAŽUJEMO: Da li je sve više i muškaraca koji trpe nasilje: Ćute jer ih je sramota, nemaju petlju da problem iznesu javno!

Današnja tema u emisiji "Posle ručka" odnosi se na temu nasilja nad ženama, aili i muškarcima.

Zašto se pretučene žene koje prijave nasilnika stavljaju na stub srama?

Da li je sve više i muškaraca koji trpe nasilje?

Istina je da nasilje nad ženama, predstavlja jedan vid diskriminacije, i to se mora smatrati ozbiljnim kršenjem prava. Isto tako nasilje u porodici označava se kao zloupotreba moći, u većem broju slučaja, svakako nad ženama, ali ne smemo zanemariti ni to da muškarci takođe trpe nasilje.

Gosti u studiju komentarisali su upravo na ovu temu, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim:

– Sloga, dogovor i razgovor su jedino rešenje. Smatra se da muškarci ćute, jer ih je sramota, nemaju petlju da problem iznesu javno. Žena me je terala da je udarim, verovali vi ili ne. Vikala je na mene: "Kakav si ti muškarac, kad ne smeš da udariš ženu". Htela je kuću da mi uzme, a da stvar bude još gora tukla je i moju majku. Dve godine niko nije hteo da me sasluša od nadležnih organa. Imam decu samo na papiru, svakog meseca plaćam alimentaciju, a ne viđam ih.

Zatim su se masovno uključivale gledateljke, koje su se pronašle u našoj današnjoj temi i sa nama podelile svoja neprijatna iskustva:

– Imala sam nasilje u komšiluku, koje sam prijavljivala danima i noćima. Nisam mogla da spavam, toliko da sam morala da prodam stan i odselim se odatle. Pričala sam sa njima i molila ih da to ne rade. I policija je viša puta dolazila, ali nikada ništa nisu rešili. A kada sam je srela, komšinica mi je rekla da će namerno tako nastaviti.

– Svaki doručak, ručak, večeru, plakala sam. Dignuti ruku na ženu je van svake pameti. Kada sam se razvela, oduzeo mi je decu, maltretirao, jer nisam htela da mu se vratim. Neka roditelji ne brane deci da vide drugog roditelja, neka se ne svete bivšim partnerima preko nedužne dece – savetovala je gledateljka, koja je isto osetila na sopstvenoj koži.

– Problem je u ljudima koji rade u sistemu, koji tačnije rade po direktivi – složili su se naši gosti.

– Otprilike 60% – 70% slučajeva nasilja u porodici je "isfabrikovan" – okarakterisali su oni.

Nije bitno koji je razlog zbog kojeg su se supružnici posvađali ili razveli, već su deca na prvom mestu. Deci se mora obezbediti zdrav rast i razvoj. Deca moraju da budu u zdravom okruženju. Uvek treba predložiti sporazumni razvod braka, ali uprkost tome ljudi i dalje završavaju kao najgori neprijatelji. – potvrdili su svi u studiu.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter