Izvor:
14.11.2019 u 17:16
0

PAZITE SE PODMUKLOG DIJABETESA: Redovno proveravajte nivo ŠEĆERA U KRVI!

Emisija "Posle ručka" se uvek bavi aktuelnim temama u društvu. Na svetski dan borbe protiv dijabetesa mi se upravo time i bavimo danas.

Gosti emisije: Prof. Dr Nada Kostić, Dušan Rajić,Nataša Kovačević i Nikolina Kovačević.

Dušan Rajić iz Udruženja dijabetičara objasnio nam je kako ljudi sa diabetesom žive.

Treba da se prati stanje ove bolesti. Roditelji često optuzuju decu da ne jedu zdravo u školi i da im zato skače šećer. Ali to je skroz suprotno,moramo podržati naše dete u borbi sa dijabetesom..Šecer, znate, može da utiče na mnogo faktora, kad se ukljuce kontra hormoni, suprotni od insulina i tokom stresnih dana, šecer naglo skace.

Deca sa dijabetesom godinama nemaju negu i moramo apelovati. –

Koji je osecaj kada vi prepoznate da imate dijabetes? Kako se naterati na proveru?

Redovnom kontrolom šećera u krvi može se doći do prvih rezultata analize ove bolesti. Tip1 koji se nasledjuje ili preko virusa je lakši oblik jer se lakše prepozna. Ono sto je kljuc za dijabestes , jeste da je "tihi ubica" jer se tip 1 otkrije brzo, ali se tip 2 ređe i teže otkrije.

Kada vam šećer naglo padne javi vam se takva nervoza, kao instinkt za preživljavanje i dohvatili biste bilo koji slatkiš. A kada vam šećer naglo skoči onda osećate se dehidrirano, znojite se neprestano ii tako vma se suše usta da morate odmah da uzmete veliku količinu vode. –

HUMANOST SEKE ALEKSIĆ U "POSLE RUČKA" Devojčici (8) oboleloj od dijabetesa kupuje havebord! (FOTO)

happytv.tv
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter