Izvor:
12.11.2019 u 16:38
0

SRBIJI PRETI OPASNOST OD GMO HRANE! Prof. dr Ševarlić otkriva kako PREPOZNATI GMO PROIZVOD!

Genetski modifikovana hrana ne mora da bude jeftinija, ako je porekla iz Brazila, Argentine ili SAD, onda je moguće da je reč o takvoj vrsti hrane, poručuje prof. dr Miladin Ševarlić gostujući u emisiji „Posle ručka“.

Ako ne piše zemlja porekla, onda ne znamo da li je reč o GMO, a ako je zemlja porekla Brazil, Argentina, SAD, onda je moguće da je genetski modifikovana hrana

Ševarlić je istakao da Srbija ne kontroliše u proizvodima od mesa prisustvo GMO, jer za to još uvek ne postoje standardi.

Ne možemo imati genetski modifikovano meso, već životinje koje jedu GMO hranu – kaže Ševarlić i dodaje da u i u Srbiji postoji lobi za GMO.

Kod nas se u ishrani koristi GMO. Primer je genetski modifikovana soja, iako je to beznačajno, prema mojim obračunima, ako je to samo pet procenata, imamo onda oko 750 šlepera koji prolaze putevima sa sojom, a da se ne kontrolišu – zaključio je prof. dr Ševarlić gostujući na „Hepi“ televiziji.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter