Izvor:
25.09.2019 u 14:51
0

SVAKI LEK JE I LEK I OTROV: Ne treba nam novac da bismo bili zdravi! (FOTO, VIDEO)

Ukoliko ste propustili danasnju emisiju ,,Posle ručka", spremilli smo za vas pregled onog o čemu smo danas pričali.

Tema današnje emisije glasi: Koji su simptomi pada imuniteta?Kako ojačati imuni sistem na najbolji način? Da li je moguće izlečenje od najtežih bolesti?

GOSTI: Prof.Dr Goran Plavec, Dr Svetlana Gerić, Zoran Vuković i Dr Predrag Nenadić.

– Naša Galenika je opremljena fantastično, može da se svrsta u red najbolje opremljenih. statini su lekovi koji su zabranjeni, oni su izdvojili jedan enzim koji je jeftin i efikasan. Intituti na Kubi mogu da se uporede sa svim ostalim zemljama, snabdeveni su sa najnovijim stvarima. ima lekova koje oni sami proizvode i postoji zabrana da se koriste. Oni proizvode jedan suplement koji reguliše horesterol, kada su počeli da ga primenjuju smanjio se broj infarkta, ti lekovi su potencijalno opasni, to je zabranjeno, oni su taj lek izdvojii, on je jeftin i efikasan. Svaki student medicine nauci da je svaki lek i lek i otrov, zavisi kada se uzima koliko se uzima, da li se to konrolise ili ne – izjavio je prof. doktor Goran Pavlec.

– Kada gledate televiziju imate zelju da kupite sve, a u stvari u realnosti i da kupite to, to vam nece pomoći jer sve je dostupno u ishrani. Neće nam pomoci jedan suplement ako smo uneli pre toga dosta nezdrave hrane, ako se zdravo hranimo možemo uz pomoc suplemenata da poboljšamo stanje u ogranizmu. Papreno skupi suplementi nam nisu neophodni – rekla je dr Svetlana Gerić.

Na pitanje da li su pacijenti iskreni prema doktorima, i da li im uvek priznaju koje lekove koriste, Svetlana je odgovorila:

– Ja sam takva vrsta doktora da pitam za sve, kad dodje kod doktora pacijent dolazi po pomoć. Recimo u zavisnosti koju mast unosimo od toga zavisi kakvo će nam raspolozenje biti. Mi moramo da naučimo šta je pravilna ishrana, nema potrebe da se priča da smo siromašna zemlja, ne teba nam puno para da budemo zdravi, prošetamo 5, 10 minuta, oslobađamo se pozitivnih jona, hrana je jaok bitan i važan sastojak i zdrav.

– Kubanci nemaju reklame, ni za mleko, ni za jaja, oni su vrlo organizovana zemlja, svi suplementi i lekovi moraju da prođu klinicke studije. Ako čovek ima problem sa holesterolom onda mu propisu odgovarajuci lek. Lečenje je jako skupo, budžeti za zdrastvo su veći od budžeta za oružje. Oni prave svoju strategiju jer žele da im bude zdrava nacija, preventiva im je fenomenalna, na malo ljudi imaju puno medicinskog osoblja, preventivno se leče, suplementi prolaze klinicke studije. Kubanci imaju lepu istoriju, lepu klimu, tropsko voće, nemaju para za pesticide, prave zdravu naciju. To što se kod nekih proizvoda je lokalnog karaktera, ono što nemaju uvoze iz Amerike recimo pilice i kukaju jer im oni guraju hormone. Žalili su se na porast LGBT populacije, jer misle da to dolazi ih homona koje unose hranom. Oni su prvi u svetu izašli sa nekim lekovima. Fidel Kastro je zamislio jedan lek koji ce svi koristiti u svetu, rak pluca je na prvom mestu. On je zamislio da napravi lek, Kuba je prva izbacila, pa amerikanci. Postoje 60 sankcija Amerike protiv Kube. Sve što je Obama dao Kubancima, opet je vraćeno, Tramp je vratio sankcije. Jedino nisu dirali ugovor koji je vezan za proizvodnju leka za rak. Ulje koje mi stavljamo u salatu u njega oni ubace ozon i to koriste za lečenje stvari na koži – objasnio je dr Zoran Vujović.

– Prva stvar Kubu da bismo razumeli, Fidel je svoju zemlju podelio siromašnima kad je došao na vlast… Oni prave sve od onoga od čega imaju, sve je to prirodno i sa prirodnim supstancama, i nema kontraindikacija, nije štetno po organizam. Mi smo u velikoj zabludi, naš organizam je pripremljen da koristi namirnice sa ovih prostora, a uvezene namirnice, za koje nam je neko rekao da su dobre, kojima se sladimo, sve je to prevara, jer naš organizam nema odgovarajuce enzime, on to ne može da vari, to se taloži kao otpadne kiseline, i to je uzrok nastanka kancera. On nije u mogucnosti da izluči sam, uspešno se brani, ali ne smemo da preteramo. Ne postoji bolest bilo koje vrste da ne postoji lek, samo moramo da ga pronaĐemo, sve bolesti imaju sličan nastanak, mi se ne bavimo prevencijom mi se ovde bacimo lečenjem, umesto da bude obrnuto, kad dođe neko u teškom stanju recimo ima karcinom, pita šta sad da jedem, a nisi se pitao proteklih 20 šta si trebao da jedeš, nije problem u parama, imamo mi namirnice koje su zdrave koje rastu ovde, ne postoji biljka koja se nije koristila za čovečiju ishranu, i mnoge biljke koje mi koristimo imaju dozu otrova, malu, ali postoji i protivotrov koji mi mozemo da iskoristimo – Predrag Nenadić nutricionista.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter