Izvor:
17.09.2019 u 15:05
0

DR MOMČILO MATIĆ O ZNAČAJU REGULISANJA ISHRANE NA VREME: Crvena lampica se pojavljuje u četrdesetim godinama! (VIDEO)

Profesor dr Momčilo Matić otvoreno je govorio o problemima koji mogu da nas sačekaju ako ne pazimo na svoje zdravlje i ishranu u emisiji "Posle ručka".

– Moram malo da se vratim na crvenu lampicu. Ta lampica se pojavljuje negde sa 40 godina, klinički je dokazano da mi imamo posledice uzimanja hrane i to je akumulacija toksičnih materijala, kroz stresove, kroz hranu i onda počinju problemi. Ili su to problemi tipa upala, srčanih i moždanih udara, uvek se pitamo šta je to sada i kako to da nam se nije desilo ranije. Ako uradimo akumulaciju na vreme onda će nam biti bolje u 60-im, 70-im godinama. Rana starost je od 65 do 75, srednja starost 75 do 85, a duboka starost je posle 85. Četrdesete godine treba iskoristiti na pravi način. Moramo paziti na fizičku aktivnost, zdrav život, spavanje, a tu je naravno i uticaj genetike. Malo stresa mora biti, nekada moramo jesti i lošu hranu. Ja često studentima govorim da krenu sa malim promenama tipa da četkicu za zube stave u drugi ormar i mi imamo već jednu promenu. Moramo dobro da analiziramo stvari, donesemo odluku i istrajemo u tome. Te odluke takođe moraju biti realne i u skladu sa našim mogućnostima – izjavio je Momčilo Matić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter