Izvor:
30.05.2019 u 15:34
0

U DANAŠNJOJ EMISIJI „POSLE LJUČKA“ SMO ZAKLJUČILI: „Treba da vaspitavamo sve oko nas da sujeta ne može da figurira u našim životima!“

U današnjoj emisiji "Posle ručka" naša voditeljka Jovana Grgurović razgovarala je sa svojim gostima o sujeti.

Tema: Kako pobediti sujetu? U kojoj meri nas taština sputava u ličnom razvoju I usmerava ka pogrešnim vrednostima? Da li je sujeta „slast za ego“, a „otrov za dušu“?!

Gosti: Dr Nada Macura ,Vidoviti Dali, Ljiljana Stanišić, Bora Drljača I Eva Ras.

Doktorku Nadu Macuru pitali smo da nam pojasni šta je to sujeta, a ona odgovara na sledeći način:

Sujeta u suštini znači praznina, isticanje nekih osobina kojih ta osoba nema. To su prepotentne osobe koje isiču svoje osobine u prvi plan. Osoba koja se hvališe, a nema pokriće za to, je sujetna. Vi morate nešto da stvorite da biste imali jedan bedem sa koga počinjete. Sujeta je da sve što ja kažem mislim da sam u pravu. Sujeta je vrlo ružna osobina! Treba da vaspitavamo sve oko nas da sujeta ne može da figurira u našim životima! – započinje Macura.

Takođe, upitali smo je da li ona misli da postoji sujeta u poslu kojim se ona bavi, o tome ona govori na sledeći način:

Ja uopšte nisam sujetna. Ostvarena sam u poslu, ja znam svoju vrednost! Nimalo sujete kod mene ne postoji. Nijedan lekar u hitnoj pomoći nije sujetan! Ono što radimo, radimo timski i ja mislim da nema sujete. Ružno je proveravati dijagnozu koju vam je lekar dao. Treba verovati samo svom lekaru! – poručuje doktorka Macura.

Duško Đurđević, poznatiji kao Vidoviti Dali, poručuje da ako je neka osoba pravi vernik, da kod nje njema sujete!

Ja potičem iz porodice koja nije sujetna. Potičem iz podneblja gde se svi raduju tuđem uspehu! Prvi put sam se susreo sa sujetom drugih ljudi kada sam počeo biti medijski eksponiran. Ja verujem da svaki pravi vernik nije sujetan. Najviše sujete ima među pevačima. Svaki pravi vernik nema sujete. Ja sam se uvek radovao tuđem uspehu i zbog toga me Bog nagrađuje – zaključuje Đurđević.

Novinarka, Ljiljana Stanišić, nas je upoznala sa sujetom u novinarstvu i o tome ko je sujetan, a ko nije na estradi.

Svi smo mi "najtanji" uglavnom kada je posao u pitanju. Novokomponovane pevačice i učesnice rijaliti programa su na primer sujetne osobe. Kada bi stavili pojedine pevače sa estrade i političare to je „mrtva trka“.

Uglavnom u intervijuima dok se zaista ne otvore to je samo lažno predstavljanje, hvalospev. Najlakše je kritikovati i osuđivati druge. Ja ne mogu da kažem da nisam ljubomorna na kolege koje su imali dobre priče. Kada te pohvale kolege, sujeta se negde anulira i budi se u tebi neki ponos i želja da budeš još bolji. Ja to priznajem, to je tako. – zaključuje Stanišić.

Estradni umetnik, Bora Drljača, o sujeti govori na sledeći način:

Nikada nisam bio prvi, ali sam bio među prvih deset. Kada nisi prvi imaš težnju da ideš ka tome. Ja nisam sujetan, nekada možda samo mrvicu. Ja znam moje kvalitete i to priznaje narod. Ja ne mogu da budem niti ljubomoran, niti sujetan, to je odredila neka viša sila. – ističe Drljača.

Glumica, Eva Ras, malo drugačije posmatra sujetu, za razliku od ostalih gostiju. Za nju je sujeta jedna vrsta podsticaja.

Ja mislim da ne možete biti glumac ako niste sujetni. Jer, ako ste glumac, morate da sumnjate u sebe i da se upoređujete sa drugima, vi morati naći svoje mesto i biti svesni ko je i gde je i da se ravnate prema tome – započinje Ras.

Sujeta nije tako crna osobina, ona je jedan veliki pokretač. Da nemamo sujetu bili bismo nepokretni. To nije negativno da želite biti bolji od komšije. Sujeta pokreće svet. U mojoj profesiji ne možete bez sujete da funkcionišete. U glumi se ne zna ko je dobio glavnu ulogu, jer će publika odabrati koga ona hoće. Stalno govorim pevačima da ne snimaju hitove, već pesme, jer od publike zavisi šta će biti hit. Ja ne zavidim svojim kolegama, ja želim da su fantastični svi sa kojima igram, jer onda sam i ja bolja. – nastavlja Eva Ras.

Izvor: Happpytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter