Izvor:
20.04.2019 u 13:16
0

U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Odgovaramo da li je Srbija svetski rekorder po broju kriminalnih grupa i da li je kriminal još uvek zastupljen u velikoj meri! (FOTO) (VIDEO)

Živimo u vreme kada ne znamo da li smo dovoljno bezbedni i zaštićeni od kriminala. Da li slobodno smemo da izađemo na ulicu bez straha da li će nam se nešto desiti i da li će nas neko napasti.

Voditelj Vanja Buljić ugostio je: Borivoje Borović – advokat, Gradiša Katić – novinar i Zlatko Nikolić – kriminolog.

Tema današnje emisije je: Da li je Srbija svetski rekorder po broju kriminalnih klanova? Kako i koliko naši srpski kriminalci sarađuju sa stranim kriminalcima.

– Naravno da nije. Italija je uvek u prednosti kao i Amerika. Od devedesetih godina pa do danas to je uobičajena pojava. Policija je kontrolisala mafiju, a danas mafija u Srbiji kontroliše policiju. Kriminalni „bosovi“ su još uvek na slobodi koliko ja imam saznanja – izjavio je Borivoje Borović.

Takođe je dodao da imamo Zemunski klan koji je bujao od svoje snage i znamo i danas čitamo u medijima da su mnogi ljudi iz policije bili kontrolisani i plaćeni od strane istog tog klana. U današnjem periodu imate slučajeve različitih mafijaških grupa koje su direktno u dodiru sa ljudima iz aktuelne vlasti, ali nije hteo da nam otkrije koje su to grupe.

– Čuvaj mi emisiju molim te. – bio je šaljiv komentar našeg voditelja.

– Mafija ne upravlja državom, nikada nije ni upravljala. Tih današnjih promena u Srbiji postoji novinarstvo koje nije znalo gde je problem u samoj našoj državi. U vreme njene vladavine dosta kriminalnih grupa je formirano na ovom prostoru, oni su ubijali u ime države. Postoji politički terorizam, Srbija je bila državnog terorizma zato su u to vreme ubijeni: Zoran Đinđić od strane policije, Stambolić, dva puta izvršen atentat na Vuka Draškovića. Iza svih tih ubistava ili pokušaja ubistava političkih protivnika stoji državna bezbednost. – izjavio je Gradiša Katić.

Na pitanje: Da li je Srbija zaista rekorder dobili smo stručan odgovor kriminologa.

– Ne, niti može biti. Mafija podrazumeva dobru povezanost kriminalne organizacije sa državnim organima: izvršnim, sudskim, političkim. Ne postoji nijedna kriminalna mafija koja nije povezana direktno sa nekim. – odgovrio je.

Takođe je dodao da moramo preseći vezu između države i kriminala.

Gosti su tokom emisije raspravljali koliko je kriminal zastupljen u državi, da li država ima kriminal ili kriminal ima državu. Takođe su komentarisali aktuelne događaje koje su obeležili medije, a tiču se komentara. Spominjali su političare i kriminalne organizacije koje su obeležile period devedesetih, kao i današnje vreme.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter