Izvor:
19.04.2019 u 09:58
0

U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Odgovaramo kako fizički izgled utiče na samopouzdanje. Koliko je danas presudan i na šta su sve žene, a i muškarci spremni da bi pratili trendove! (FOTO)(VIDEO)

Živimo u vremenu kada su ženama i muškarcima dostupna razna sredstva za ulepšavanje i popravljanje nepravilnosti kod fizičkog izgleda. Dosta pažnje se poklanja plastičnim operacijama, na koje pristaju i dosta mlade devojke, koje sva novčana sredstva upravo troše kako bi ispravile sve čime nisu zadovoljne. Kako kod žena tako je i kod muškaraca koji sve više pažnje poklanjaju fizičkom izgledu i kreću takmičenje sa ženama. To su „bolesti“ današnjeg vremena.

Harizmatična voditeljka Jovana Grgurević ugostila je : Dr Jovan Marić, Dr Maja Jevđević, Miki Panjković, Ivana Dragutivnović Mladenović, i Olja Kareuša. Goste koje su izneli svoja mišljenja.

Tema današnje emisije je :Kako fizički izgled utiče na samopouzdanje? Koliko smo površni, i da li odelo čini čoveka? Uživo u emisiji estetska intervencija na gledateljki.

Današnja emisija krenula je pitanjem šta sve žene u Srbiji zaslužuju, a ne mogu da priušte da li zbog materijalnog statusa ili zbog nedostatka vremena.

-Žene vole da vide kada se to uživo radi, one imaju predrasuda o takvim intervencijama…To je stvar koja je brza, koja je gotova za deset minuta, i nije bolna kako misle- izjavila je Maja Jevđević

-Žena je dovedena u poziciju da nekako mora. Meni to nekako smeta. Veliki je teret na ženi. Imam utisak da je žena dovedena u poziciju da sve mora i da je njoj najteže. Sve je to socijalan pritisak…Reč je o tome da ona mora da prilagodi sebi…A ne da mora pa da postane robinja te frizure- rekao je Miki Panjković

Gosti su se složili da je ženama danas jako teško da prate tempo, da budu uzorne majke, supruge, domaćice i poslovne žene. Zbog silnih obaveza često zapostave svoj fizički izgled, a mnoge i zdravlje. Zato je važno pronaći meru i reći sebi da se ne mora baš sve,i da su i žene ljudska bića koja mogu nekada da se umore od svega i da naiđu na razumevanje zbog toga.

-Danas imati ili biti ili izgledati…Idealna lepota za žabca je žaba- izjavio je Jovan Marić

-Ja ranije nisam volela debele obrve, sada volim, nisam volela bradu sada je volim, ukusi se menjaju kao i trendovi. Žene u Srbiji se neguju više nego bilo gde u Evropi…Mi živimo u vremenu terora mladosti i lepote gde je potrebno da budeš izrazito lep i izrazito mlad…Nisam protivnik plastične hirurgije ali sam protivnik preterivanja…Određene bore koje se dobijaju godinama ne treba po svaku cenu otkloniti…Treba da radi određene stvari shodno svom izgledu- Olja Karleuša

-Poenta je odraditi nešto što nije vidno drugima , što će te vi znati da ste uradili kada se pogledate u ogledalo …Poenta je da korigujete vi što vama smeta, ja uvek pitam pacijenta pa onda radim…Sa svakim pacijentom ja pravim plan nege na duži period- izjavila je Maja

Mera je ključ svega, sve treba da se radi fino i diskretno. Jako je bitno i poenta je krenuti na vreme, doza je ključna. Nega kod žena je jako važna i neophodna, ali to ne znači da se izgled i ličnost totalno promene do neprepoznatljivosti.

Kada dođe žena sa prevelikim usnama koje su mnogo uticale na njen prvobitni izgled, da li ona izaziva sažaljenje ili gađenje?

-Psihološki je sigurno da je ta osoba labilna- izjavio je Miki Panjković

Večita je misterija koliko puta nedeljno treba da se pere kosa

-Kosa se pere onoliko koliko je potrebno da bude čista– izjavio je Miki Panjković

-Pametan čovek ako je osuđen da bude sa glupom i sa neobrazovanom…nema tu sreće- izjavio je psiholog Marić

Gost emisije je i Ivana Dragutinović Mladenović koja je učiteljica i fitnes instruktor, ona je želela da joj doktorka Maja uživo u emisiji odradi estetsku intervenciju uvećanja usana fijaluronskim filerima, pa je voditeljku Jovanu zanimalo zbog čega je želela da koriguje svoj izgled.

-Htela sam da budem najbolja verzija sebe …Pronađem poslednju snagu u sebi pronađem ljubav jer kada ima ljubavi onda je sve lakše- rekla je gošća

-Mislim da svako u detinjstvu ima nekog ko mu je uzor ali to je rano detinjstvo- izjavila je Olja

-U mom detinjstvu lepota nije bila toliko bitna- izjavio je psiholog Marić

-Kada se usne prvi put rade hijaluronskim filerima vodimo računa bez obzira što Ivana želi samo gornju usnu pređemo malo i donju čisto da bi bile onako malo jedre i lepe, a naravno gornju ćemo uvećati…Svaki sledeći put na kontoli prvoj pacijent će znati da li je to dovoljno. Cilj mi je da izgledaju prirodno. Ono što se očekuje sutradan nakon intervencije možda već i danas jeste otok, crvenilo, eventualno neki hematom odnosno modrica na mestu uboda koja će proći za pet, šest dana- rekla je Maja

Vrlo je važno kojim se hijaluronskim filerima rade. Kvalitet je jako bitan, i treba ga platiti i više ako to predstavlja sigurnost da će i efekat biti zadovoljavajući.

-Stradamo od viška emocija kao što cveće obično strada od viška zalivanja…Umetnost se koreni na emocijama- izjavio je psiholog Marić

Poznati frizer Miki Panjković i šminkerka potrudili su se da svoj posao odrade najbolje što mogu i da predstave učiteljicu Ivanu u najboljem izdanju. Svaka žena se oseća lepše kada makar i malo pažnje pokloni svom izgledu.

Gosti su se složili da je zdravlje najbitnije, i zato ga trebamo čuvati bez obzira na sve. Svakako treba voditi računa o fizičkom izgledu jer je to ono prvo što drugi primete na nama, a kasnije tek dolaze ostale prednosti ili mane koje poseduje neka ličnost. Treba pratiti trendove ali u granicama normale, ne mora baš sve po svaku cenu.

Najlepša i najprivlačnija žena je ona koja je nasmejana, ona koja zrači svojom pozitivnošću.

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter