Izvor:
10.09.2018 u 16:29
0

DANAS U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Žestok okršaj advokata i detektiva kada je reč o istrazi ubistva Jelene Marjanović! (FOTO)

Danas u emisiji " Posle ručka" govorilo se o ubistvu pevačice Jelene Marjanović, već pune 2 godine slučaj o njenom ubistvu nije rešen a mediji o ovom slučaju pišu sa istim žarom kao da se ovaj zločin desio juče.

-Ko je sa kim zaratio u slučaju ubistva pevačice Jelene Marjanović?-

-Kome stižu svakodnevne pretnje?-

-Ko je dobio svojih pet minuta slave?-

Gosti: Katarina Ostojić, Borko Kašanski, Ivan Simić i Mili Čolić.

Ubistvo Jelene Marjanović dogodilo se 02. 04. 2016. godine i od tada mediji ne prekidaju da izveštavaju građane o svakom detalju iz istrage. Borko Kašanski (novinar Srpskog Telegrafa) je imao svoj stav o ovom teškom ubistvu.

-Pojavljivanje Zorana Marjanovića u medijima nema veze sa tim da li je kriv ili ne. Da nije bilo medija siguran sam da bi ovaj slučaj već odavno bio zaboravljen. Da nije bilo uticaja medija ovo nikada ne bi dobilo pravni epilog. Srpski Telegraf jako prati da svoj izvor informisanja bude kredibilan. Neki tablodi su napravili rijaliti sapunicu od ovog slučaja. Kada se uključe mediji slučaj se reši, inače uloga medija je korisna-

Ivan Simić (advokat) je bio pri svom stavu kada je ubistvo Jelene Marjanović u pitanju. On smatra da danas svi vode istragu i da danas svi mogu da sude o svemu.

-Moj eksplicitni stav je da ništa ne govorim. Namam na uvid nijedan dokument da bi pričao o ovom slučaju, ja ne učestvujem u tom postupku. Novinari jesu sedma sila, oni svoj posao rade ali sa njihovim izveštajima, ja ne mogu da zasnivam nijednu činjenicu. Kanali komunikacije su jako bitni, kažnjivi su jedino ako to neko zloupotrebi. Živimo u eri gde su mediji postali moćni i nije čudno što se nešto nađe prvo u novinama. Degredacija pravnog postupka. Zna se gde i ko vodi krivični postupak-

U razgovor se uključila i Katarina Ostojić (detektiv) koja je otkrila kako je uspela da dođe do Zorana Marjanovića u trenucima kada on nije hteo da daje izjave medijima.

-Do Zorana Marjanovića sam došla preko društvene mreže fejsbuk. Normalan reakcija od njega u tom trenutku je da nikome ne veruje i da ima samo svoj odabran krug prijatelja sa kim se druži. Sa njim sam stupila u kontakt 2016. godine. Bio je izbezumljen, nije bio sav svoj. Stojim iza svoje reči da Zoran nije ubica-

Posle reči Katarine Ostojić, Simić nije mogao da se suzdrži.

-Meni nije jasno kako ljudi mogu da se bave čovekom kao što je Zoran Marjanović, čim je on zavredio toliku pažnju? Danas se svi bave sa ovim slučajem, tako i neki "detektivi". Kakav ste vi detektiv?

Na ove prozivke Katarina Ostojić je odgovorila veoma uzrujano:

-Ja sam spoljni saradnik-

Simić nije stao, već je nastavio:

-Ma kakv bre spoljni saradnik, znate li vi ko ima spoljne saradnike?- a onda je nastavio: Koji ste vi fakultet završili, pa kažete za sebe da ste detektiv? Novinari rade svoj posao da njihove novine budu najčitanije. Moja struka zahteva da nazivam sve svojim pravnim imenom. U sudskoj praksi ne postoji spoljni saradnik-

Simić nije krio da je nezadovoljan koliko se pridaje značaju čoveku kao što je Zoran Marjanović, nakon njegovog priloga, Simić je prokomentarisao:

-Nikada u životu nisam više gledao ovog čoveka kao danas. Mislim da je u ovom slučaju svako dobio šta je hteo, novine tiraže a on popularnost. Da li sudstvo treba da postupa pod pritiskom javnosti NE, izuzev kada se slučaj ne stavlja pod "tepih". Kada se napravi presedan u nekom aktu tada je uloga medija veoma važna. Društvo se promenilo-

Međutim, kada je Katarina Ostojić napokon dobila reč da otkrije kako je uspela da dođe do Zorana Marjanovića, nastala je opet žestoka polemika.

-Tiganj je bio jedini razlog što se Zoran Marjanović sastao sa mnom. On nije hteo ni sa kim da se vidi. Ja sam čitala mnogo o ubistvima i samo mi je pao na pamet tiganj. Pitala sam Zorana da li im je u kući nestao tiganj?

Simić se na ovu priču počeo da smeje što je Katarinu Ostojić ovog puta izbacilo iz takkta.

-Gospodin mora da zauzme mesto voditelja. Ovde u studiju po njegovom mišljenju niko nije merodavan bilo šta da kaže. Šta god neko kaže on samo kontru udara-

Simić je rekao da njega rejting ne zanima jer on ima svoju vrednost. Kašanski se složio sa njim, kao advokata njega rejting ne interesuje, a nas kao novinare Srpskog Telegrafa zanima. Simić je zaključio da cirkus ne ide u korist našeg pravnog poretka.

Happytv.rs
Foto: Arhiva, YouTube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter