Izvor:
13.05.2019 u 17:49
0

CECA RAŽNATOVIĆ SAMO ZA EMISIJU „GLAMUR“: „Imam dvesta hitova, mogu i u penziju!“

Svetlana Ceca Ražnatović je jedna od retkih pevačica koja na našoj javnoj sceni traje više tri decenije. Ne samo da istrajava tako dugo već je sa svakom novom pesmom i godinom sve atraktivnija i popularnija. Pitali smo jednu od najvećih

– Sad da ja komentarišem koliko sam ponosna, ja ne trajem godinu dana pa da je to za mene šok. Ja trajem trideset i jednu godinu i imam ozbiljne rezultate iza sebe! Da ne ispadnem sad neko ko se hvali time, to mi apsolutno nije osobina. Ali ono što su činjenice, činjenice su! Ja sam postavila takve standarde i sebi i drugima da sam doživela da sam na poslednjem Ušću srušila sopstveni rekord. Što se tiče Crne Gore i regiona, držim gomilu rekorda, vezano za posete ljudi. I ja sam ponosna na to i svakako ne mogu drugačije da se osećam nego srećno. Jedva čekam da se, ako Bog da, sklopi novi album i da nešto novo ubacimo. Ali ni ne žurim iskreno, imam dvesta hitova, mogu i u penziju.

Da je neko pre trideset godina talentovanoj devojčici iz Žitorađe rekao da će biti ovoliko popularna i imati ovoliko hitova, evo kako bi ona reagovala:

– Majka mi je govorila, pošto sam jako mlada stala na binu, sa pet godina i probudim se tako u pola noći i sanjam da sam snimila album, tad su bile ploče i bila je stara Jugoslavija i ustanem tako kao mali mesečar i ulazim u sobu i kažem:"Mama, mama ja sam sanjala da sam snimila album! "Znam da mi je ona govorila; "Idi spavaj, što je babi bilo milo, to joj se i snilo!" Ja sam znala da ću ja napraviti karijeru, kako sam znala nemam pojma. Ali ja imala neki lep osećaj da ću ja uspeti u tome i da će me neko čuti i da će neko na mene obratiti pažnju i da ću se ja baviti tim poslom!

– Posao ne treba da menja čoveka zato čovek može da menja posao, da ga nadogradi, da ga usavrši. Ja sam sve te principe koje su usadili u mene moji roditelji, zadržala i preko njih ne prelazimI to elementarno kućno vaspitanje sam i na svoju decu prenela. jer družeći se sa ljudima, upoznavajući druge ljude , možete i da doživite neke promene, mi celog života učimo. Trudila sam se da se da nadograđujem sebe, da ono što ne znam, savladam, da budem u korak sa vremenom vezano za muziku. I mi celog života učimo, što od ljudi, što iz nekih knjiga neko je nešto rekao, neko je nešto napisao. ali svakako dok ste živi učite.

Cecu vole sve generacije a najmlađa publika je prati u stopu pa kao javna ličnost ima odgovornost kako se ponaša i šta prezentuje:

– Morate da vodite računa, baš iz razloga što javne ličnosti imaju uticaj na sve uzrate, znači od male dece jer nikad ne znate kome ćete zapasti za uho., da li detetu od pet, da li osobi od pedeset i pet ili sedamdeset i pet ili četrdeset i pet, nebitno je, vi morate slati jednu zdravu poruku, samim tim i da budete primer ostalima jer hteli mi to da priznamo ili ne, javne ličnosti imaju apsolutno veliki uticaj na populaciju.

Happtv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter