U EMISIJI "PRELO U NAŠEM SOKAKU" NOVICA JOVANOVIĆ: U Beloj Crkvi se nalazi najstariji muzej u ovom delu Evrope! (FOTO)

 

U emisiji "Prelo u našem sokaku" govorilo se o gradu na Jugositoku Banata, reč je o Beloj Crkvi.

Gost emisije je bio Novica Jovanović direktor turističke agencije koji je govorio o Beloj Crkvi i šta ovaj gradić nudi.

-Mi iz Bele Crkve volimo da kažemo da se Beograd nalazi 100 km od Bele Crkve. U Beloj Crkvi žive ljudi različitih nacionalnosti, prava multikulturalnost. U našem gradu postoji muzej koji predstavlja pravu riznicu. Muzej je smešeten u samom centru grada. Na spratno delu zgrade smešten je izložbeni prostor sa stalnom muzejskom postavkom, a u prizemlju je galerijski prostor za privremene i povremene izložbe-

 

-U Beloj Crkvi postoji i češko selo, grad je sinonim za turizam a posebno naša jezera. Dolaze turisti iz Rumunije i Južnog Banata i ima ih tokom cele godine-rekao je Jovanović.

-Turističku sezonu u Beloj Crkvi otvara međunarodna manifestacija „Belocrkvanski karneval“, koja ima tradiciju dugu preko 150 godina- zaključio je Jovanović gostujući u emisiji "Prelo u našem sokaku".

Milica Knežević (kordinator za Kancelarije za mlade opštine Bela Crkve) je iskazala zahvalnost što se baš ona nalazi na mestu kordinatora.

-Čast mi je što sam kordinatorza mlade i što lokalna samouprava vodi računa o nama. Tokom karnevala nam je pomagalo 50 volontera. Organizujemo razne radionice a obično su kreativne, imali smo i kurseve brzih jezika. Imamo veliku pomoć turističkih organizacija-

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost