Izvor:
14.04.2019 u 19:05
0

U EMISIJI „ELA ELA SHOW“ SPOZNALI SMO: „Sujeta je negativna osobina, možemo je pobediti jedinom krivom linijom koja rešava mnoge stvari…“! (FOTO)

Jedna od centralnih tema večerašnje emisije “Ela Ela Show” jeste “Kolegijalnost” te je voditeljka Jovana Milošević razgovarala sa veoma zanimljivim ličnostima.

Kolega je nekad bio sve- ne samo osoba sa kojom radimo, već i rame za plakanje kada imamo porodični problem i podrška u izazovnim poslovnim situacijama. Medjutim, koliko puta vam se desilo da vas izda najbolji kolega sa posla zarad sopstvenog uspeha? Koliko boli oštrica noza zarivenog u ledjima? Da li živimo u vučjem vremenu? Zašto je čovek čoveku vuk? Na ovu temu govorimo sa televizijskim zvezdama koje su obelezile jednu novinarsku epohu: Slađanom Tomašević, Dejanom Pantelićem, i Danijelom Buzurović.

S obzirom na to da je Miloševićeva ugostila iskusne novinare koji su jedni od najcenjenijih u svojoj profesiji, oni su otkrili da li se i danas suočavaju sa sujetom koja je deo ljudske prirode, ali je i različito izražena kod ljudi. Većina osoba sujetu smatra negativnom osobinom.

Svaki gost je iz svog ugla prokomentarisao kako gleda na kolegijalnost, ali i sujetu.

Vlada sujeta u svakoj profesiji. Ja se trudim da budem kolegijalna. Kada neko nešto uradi kvalitetno, ja to pohvalim “profesionalno” sam ljubomorna – rekla je iskusna novinarka Slađa.

Glavni dokaz naše kolegijalnosti je to što smo došli u ovu emisiju. Kod mene u redakciji sve ide sa osmehom. Svakim danom smo pod stresom, ali uz osmeh nema problema – smatra Buzurovićeva.

Stalno sam radio sa ženama. Oduvek sam voleo takvo društvo. Imao sam sreću da radim sa kvalitetnim novinarkama, elokventnim koleginicama. Mislim da kolege nisu ljubmorne na mene. Mislim da za sve kolege ima mesta. Sve profesije su sujetne. Svoju decu učim da sve rade sa osmehom na licu. Kontakt mogu da dam svakome, jedino ne mogu da dam odnos koji imam sa tom osobom. Uzor mi je bio Mića Orlović, kao i Oliver Makar, on je čovek koji me je kupio za sva vremena. Minimaks je takođe neko ko će se uvek pamtiti – kazao je Pantelić.

Povrh svega, uspešni novinari, imaju dovoljno vremena za kuvanje i porodicu.

Iako nisu tabloidne ličnosti, ponekad se i oni bore sa tračevima koji ih kako oni sami ističu, ne dotiču.

U "Retrospektivi" birali smo naslove sa novinarima Ruškom Jakić, Filipom Maksimovićem i modnim kreatorom Sašom Milojkovićem.

Elitvna prostitucija je nešto o čemu se mnogo priča i piše ovih dana, te su goti imali šta da kažu i na ovu temu.

Elitna prostitucija,jedna je od bitnijih tema devojke koje nisu pročitale ni jednu knjigu, i one su bruka i sramota društva. Nekada se znalo kada neko završi fakultet, koliko je bitno. Roditelji nemaju vremena za decu. Kada te prvi put dete nešto pita moraš komunicirati sa njim da ne bi otišlo drugim putem – rekla je Ružica.

Zašto 37 odsto omladine stupa u intimne odnose pre punoletstva, do kojih granica idu adolescenti da bi bili apsolutno “in” na društvenim mrežama? Da li je lajk vredniji od života?

Nažalost su danas takvi kodeksi u društvu, ali to nipošto ne treba da bude prioritet, deci nipošto ne preporučujemo da im lajkovi budu merila za bilo šta u životu – složili su se gosti.

Da je žena kapija na ulazu i izlazu ovog sveta rekao je legendarni Ivo Andrić. Ko su uspešne žene Srbije? Čime se bave? Kakav je položaj žene u srpskom biznisu? Na ovu temu govore uspešne dame koje su dobile titulu najžene 21.veka, Branislava Simanić, direktorka Privredne Komore Srbije, Glavna i odgovorna urednica radia “Fokus” Kristina Madić, ali i gospodin koji je veoma uspešan u svojoj profesiji, modni kreator Saša Milojković.

Branislava je ličnost koja svojom energijom, znanjem i iskustvom radi na promociji i podršci preduzetništvu kao jednoj od osnovnih poluga razvoja privrede i društva, te iz prve ruke otkriva kako je to raditi u muškom svetu.

To je uglavnom muški svet. Nije lako uspeti. Sa 21. God sam se udala, i imam veliku podršku svog suprug. Muž je bio u nekim momentima ljubomoran, u momentima kada sam ja napredovala, ali sve smo to brzo prošli. Ulaganje u sebe je najveća investicija na svetu. Možete hiljadu puta da padnete, ali morate da ustanete – kazala je Simanićeva.

Madićeva je otkrila koliko je znači priznanje za naj.ženu.

Od 2016 god sam dobila tu nagradu, sada sam suvlasnica tog radia i portala portala, uspela sam u svemu što sam zacrtala, jer sam imala veliku želju za tim. Moj partner nije toliko ljubomoran, daje mi uvek vetar u leđa, to je jako bitno – rekla je ona.

Iza svakog uspešnog muškarca stoji jaka i uspešna žena – smatra Milojković.

"Sekli smo se i davali krv. Polako su nas terali da se ubijemo. Najmlađa zrtva sekti ima samo 14 g"- samo su neki od naslova koji su obelezili nedelju iza nas. Ko su lovci na duse? Čime se služe prilikom vrbovanja žrtve? Ko nam psiholoski truje decu? Kako da ih zastititimo? O ovoj temi raspravljamo sa privatnim detektivom Stevanom Đokićem, psihijatrom Snezanom Japlanak , a čućete i ekskluzivnu ispovest Nemanje Ivančića koji je izvukao najboljeg druga iz kandži ove opake moderne posasti.

U Srbiji je ovo tabu tema, malo se bavimo ovim problemom “sekti” . Praktično nemamo zakon koji brani sekte, nemamo ni strategiju po pitanju sekti, loš je zakon što se toga tiče. Sekte vrbuju svakoga. Ne prave nikakvu selekciju posebnu. Sekte ne biraju. Vrbuju mlađe osobe, krenuli su i po vrtićima. Nije to samo kroz igru, to je i spremanje hrane na drugačiji način. Imućnu žrtvu nipošto ne puštaju. Pripremali su sve planski. Mora se zakonski to regulisati – otkriva gospodin Đokić.

Na decu ne možemo apelovati, dobro je što ne očekuju da je svet opasan. Apelujemo na system koji radi sa decom. Roditelji moraju imati potpunu kontrolu nad detetom, kako bi sve znali – rekla je Snežana.

Ekskluzivna ispovest Nemanje Ivančića:

Prvi simptomi su bili ti da je on polako ali sigurno prestajao da se javlja društvu sa kojim se on družio. Tri godine su čoveka obrađivali na sve moguće načine. Dečko se bavio muziku. Upoznali su ga na svirci. On je imao krizu u porodici, što je držao u sebi. Kada su se njegovi roditelji otreznili, shvatili su da im je dete prisutno, ali kao i da nije. Zvao me je jednom prilikom da mi ispriča sve. Kaže upao sam u jako lose društvo, nešto nije uredu sa mnom, konstantno sam u vrtlogu. Imao je taj segment zdravlja pameti koji ga je držao normalno. On je primetio da se nešto događa. Izgleda da su mu sipali drogu u piće. On se ni jednog druženja sa njima ne seća. Na kraju je završio na kliničkom lečenju. Oni su pokušavali da ulazi u bolnicu. Želeli su da se dokopaju izvora finansiranje. Bavili su bio energijom, meditacijom, kako bi lakše prebrodio problem. Kada smo ušli u kuću našli smo lik đavola, čudnih stvari, vrata su bila poprskana krvlju, mačiju lobanju u zemlji. Njemu je navodno bio plaćen put za Grčku, mi smo uspeli da saznamod a su oni za njega spremali ritual, odakle se on ne bi vratio živ. Sektaši sun am na vratima ostavljali preteće poruke, ubistvom, svaša su pisali. Prosto neverovatno. Kada su saznali da smo ga ostavili u nekom stanu, jurili su nass kolima. Drug je bio svestan onog momenta kada su hteli njegovu sestru uvući u to, što on nije dozvolio – ispričao je Nemanja.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter