Izvor:
15.06.2018 u 09:42
0

IVICA DAČIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Moja misija je da pomognem Vučiću!

U jutarnjem programu Happy televizije "Dobro jutro Srbijo" gost u studiju bio je Ivica Dačić ministar spoljnih poslova.

Da li mi u Beogradu znamo kakav se sporazum piše za Kosovo i Metohiju, zašto svi ljudi spekulišu oko sporazuma?

Pominje se ideja dve Nemačke. Koncept dve Nemačke je imao osnovnu suštinu, a to je da na kraju dolazi do ujedinjenja, ovde imamo momenat razjedinjenja. Oni hoće jednostavno priznanje, mi želimo pregovore i treba da se zakaže nastavak dijaloga na najvišem nivou gde će se raspravljati o svim mogućim idejama – rekao je Ivica Dačić.

Druga strana uvek ima momenat kada im nešto ne odgovara.

Postoji nezadovoljstvo Federikom Mogerini. Sve više govore da nema vremena i da mora neko novi da se pojavni u pregovoriama – rekao je Ivica Dačić.

Pominje se Kondoliza Rajs.

Mnogi su prošli za dvadeset godina, počev od Ahtisarija, Holbruka i drugih. Neki od njih su čak i nominovani za Nobelovu nagradu, a nikakav dogovor nije postignut. Iduće godine će se napuniti 20. godina od bombardovanja Srbije, a neke stvari se nisu pomerile sa početne tačke – rekao je Ivica Dačić.

Trenutno kao da se vodi specijalni "rat" protiv Srbije. U to mogu da se uklope i blokade puteva, zatrovani vodovod i nestanak novinara.

Iako su se mnogi žalili EU da postoje pritisci na novinare to se dešavalo u zemjama članicama EU. Očigledno je da postoji mišljenje koje analizira efekte onih koji nisu na vlasti. Propale su sve nade koje su uložene u njih jer su im propali kadrovi. Narodna poslovica kaže "teško je jednoj vreći kada je prazna da stoji uspravno“. Nije jednostavno povući građane, da zbog nečeg ili nekoga, izađu i obaraju vlast. Ovde sada imamo situaciju nesposobnosti rada na jedan politički način. Ovo sa vodom što se desilo je nešto što bi u nekim zemljama EU ili na zapadu izazvalo kolaps. Blokada saobraćaja je imala samo jedan cilj, a to je da se izazove nemir. Kod nas u Srbiji postoji izraz „koristiti gužvu“, neko je pokušao to, onda vest iz Bele Crkve. Sve je to u cilju dodatnog posticanja da se što više takvih informacija slije, da bi slika o Srbiji bila takva da odaje utisak da je Srbija nestabilna, oslabljena i da u njoj ništa ne funkcioniše. To se radi pred ozbiljan početak dijaloga između Beograda i Prištine. Sve što smo pričali je deo slike koje građani trebaju da budu svesni. Ne treba biti paranoičan, ali da postoji nešto sigurno postoji.– rekao je Ivica Dačić.

Šta Srbiju čaka na međunarodnom planu. Veliki su izazovi koji se nalaze pred Srbijom.

Moja misija je da pomognem Vučiću da stekne bolje pozicije pre pregovora. Pored svega radim i na tome da one zemlje koje su priznale KiM povuku priznanje kako bi pregovori krenuli sa što bolje pozicije. Ketrin Ešton je imala kompaktniju poziciju i mala je dobre odnose sa Angelom Merkel i Hilari Klinton. Od kada je ona otišla imamo situaciju da Priština ne želi da razgovara. Lavrov je rekao da Rusija želi da učestvuje ako dođe do promene formata. Zašto bi se obraćali nekom drugom – rekao je Ivica Daćić.

Izvor: Happytv.rs.
Foto: Happytv.rs.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter