Izvor:
16.03.2018 u 14:45
0

VOJISLAV ŠEŠELJ U EMISIJI „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Milošević je najbolje podnosio napade“!

U jutarnjem programu Happy Televizije "Dobro jutro Srbijo" gostovao je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj. On je pričao o situaciji u državi posle Titove smrti i vremenu Slobodana Miloševića.

Vojislav Šešelj je imao reči hvale za bivšeg predsednika Miloševića. Kao neko ko je za vreme njegove vladavine bio jedan od najvećih kritičara i na neki način zadavao i muke Slobodanu Miloševiću, prisetio se i kako je on stojički sve to podnosio u donosu na sve druge lidere posle njega.

Slobodan je imao mnogo zasluga za zemlju. Zasluga što je vratio Vojvodinu u ustavni sistem Srbije. Ona još uvek nije nezavisna držimo je i čuvamo. Vratio je Kosovo u ustavni sistem pomagao je zapadnim Srbima. Puno je pomagao. Slobodan se lično sporo osolobađao nekih stvari kojih je trebao ali su bili i spoljni faktori koji su ga kočili od pada Berlinskog zida pa nadalje. Od svih srpskih državnika od devedesete na ovamo nijedan nije bolje podnosio napade nego Slobodan Milošević, jer nikada nije ni reagovao na to. Meni je trebala puna godina dana da ga napadam po skupštini,vređam, pa da me uhapsi. Ja sam ga dosta podržavao od '91-'93 za vreme rata i naš sukob je nastao onda kada sam ja bio u zatvoru '94 i sećam se da sam odmah po izlasku držao miting. On je to najbolje podnosio, svi ostali nisu, ni Koštunica, Đinđić pogotovo– rekao je Šešelj

Komentarisao je i stanje medija u to vreme kao i to da je tokom NATO agresije na Beograd pokrenuo inicijativu zabrane. Do NATO bombardovanja je bila potpuna sloboda medija posle toga su se stvari promenile.

Na moju inicijativu doneli smo uredbu. Tada sam gostovao u jednoj emisji kod Bojane Lekić gde sam to objavio. Mi smo napravili uredbu kojom se to zabrani, ali su se povećali apetiti pojedinih pa smo morali da plaćamo i kazne – objasnio je Vojislav Šešelj

Dosta građana naše zemlje je zagovaralo sistem vladavine Slobodana Miloševića i pružalo mu veliku podršku.

Njegovim odlaskom u Hag zemlja se podelila na one koji su ga svrgli sa vlasti i njihove pristalice i one koji su ostali verni Miloševiću kao najboljem predsedniku SR Jugoslavije i Srbije. Posle njegove smrti građani su želeli da neka ulica dobije njegovo ime pa i da dobije svoj spomenik.

Mi smo se godinama zalaglali za njegov spomenik i ulicu. Svake godine mi iz Srpske radikalne stranke polažemo venac na njegov grob – rekao je Šešelj.

Happytv.rs
Foto: Arhiva, twitter/vojislav seselj

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter