Izvor:
28.11.2019 u 11:51
0

NEBOJŠA KUZMANOVIĆ U „DOBRO JUTRO, SRBIJO“: Prvi Srpsko – jevrejski centar je početak velike saradnje dve zemlje! (FOTO)

Gost emisije "Dobro jutro, Srbijo" bio je i Nebojša Kuzmanović koji je pričao o započetoj srpsko – izraelskoj saradnji koja je obeležena podizanjem spomen ploče Svetom Savi. Takođe, on je ispričao kakve sve to posledice ima na dalje razvijanje saradnje dve zemlje.

Otvoren je prvi Srpsko – jevrejski centar u Jerusalimu. Naši brojni intelektualci bili su u Jerusalimu na tom skupu, ali su najvažnija otkrića o boravku Svetog Save u Jerusalimu – započeo je domaćin jutarnjeg programa Milomir Marić.

Mi smo tamo otišli kao jedna akademska delegacija i tamo su se desile izuzetno lepe stvari. Postavili smo spomen ploču Svetom Savi povodom 790 godina od njegovog prvog hodočašća 1229. godine u Jerusalimu. To je izuzetno velika stvar i do sada se njegovo ime, na takav način, nije upisalo. Za tri dana smo imali 7 događaja i išli smo u oblaske svetih mesta – ispričao Nebojša Kuzmanović.

Mi već decenijama pokušavamo da se povežemo sa Izraelom, da preko Izraela utičemo na američko javno mnjenje, ovo je sad najnoviji pokušaj – rekao je Milormir Marić.

Tako je. Sve smo uradili uz pomoć ministarstva spoljnih poslova i ambasadorke Ljiljane Nikšić. To je bio međunarodni naučni skup o sprsko – izraelskim odnosima i o stradanju Srba i Jevreja – zaključio je Nebojša Kuzmanović.

Njegovo gostovanje možete pogledati ovde:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter