SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ PORUČUJE NA SVETSKI DAN DETETA: "Produžićemo finansijsku pomoć za drugo dete u porodici! "

 

Gošća jutarnjeg prgrama Slavica Đukić Dejanović podsetila je javnopst da je danas svetski Dan deteta i navela da mora da se još radi na natalitetu Srbije.

- Masovno se Albanke udaju za Srbe u planinskim predelima. Udaju se za srbe za starije neženje i postaju divne supruge. Delovi na zapadu u u druženju "Stara Raška" dolazili su kod nadležnih  da podele svoje  priče. Mnogi su udaljeni od gradovi, jer su oni u dalekim selima i mi spajamo taj narod sa ostalim građankama Srbije i regiona. Građani tog dela nažalost nisu imali ni socijalnu ni zdravstvenu zaštitu. Kad bude više partnerskih odnosa više će biti beba. Pokušavamo da povećamo prirodni prirastaj.

Unutrasnje migracije postoje u svakoj zemlji. Pokušavamo da vratimo narod nas iz Nemačke, Švajcarske i Amerike, gde najčešće odlazi naš narod. uUSrbiju itekako dolaze stranci,ali  potrebno je da se naši građani vrate i dosele.Ipak je za 612 beba veći broj nego u regionu. -

Zašto imamo sve kasnije prvorotke?

- To imamo uvid jedino kada je popis. Trećina njih ne planira potomstvo,jer nemaju poverenja u partnera, nemaju pomoć porodice ni države. Produžićemo finansijsku pomoć na 10 godina za drugo dete. Partnerski odnos je u zivotu jako bitan,i u tuzi i veselju.

Danas je svetski Dan deteta, 38 odsto romskih naselja nema uslove za skolovanje i neki nisu ni na spisku građana. Te ih tako i vršnjaci ponižavaju i počinje vršnjačko nasilje. Roditelji i vaspitači  tu moraju reagovati od ranog detinjstva. -

 

happytv.rs
Foto: arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Ispovesti
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro