Izvor:
12.11.2019 u 09:17
0

VELJKO ODALOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO!“: „Kurti NIJE tako SUVEREN kao što izgleda!“ Jedan datum SVI Srbi pamte! (FOTO)

Gost jutarnjem programa "Dobro jutro, Srbijo!" bio je Veljko Odalović, generalni sekretar ministarstva spoljnih poslova, koji je govorio o aktuelnoj temi Kosovo. On je dodao da Srbi ne smeju da zaborave nijedno nečovečno činjnje Albanaca nama.

– Ako njihov vrhovni sud ne bi prekidao izbore, doći će do gubitka 4 od 6 mandata. Sada za parlamentarnu većinu im je potrebno još neko. Očigledno je da je Kurti svojim izjavama nije suveren kao što izgleda. Računa da je podrškom koju je dobio može da manipuliše. Poništavanje 4000 glasova koji su stigli iz Srbije i koji su bili neupitni nikada se nisu dovodili u pitanje, ali se sada sve to aktivira. – rekao je Odalović i dodao da se treba prisetiti datuma kada su u Prištini nastale masovne demonstracije, tuče, paljenje automobila, te da se tim demonstracijama Albanaca zahtevalo da ta pokrajina Srbije dobije status republike. Demonstracije su održane na Dan zastave, državnog praznika Albanije. Osnovu su činili studenti Prištinskog univerziteta, pre svega sa Filozofskog fakulteta. U zoru 28. novembra došlo je do intervencije jedinica jugoslovenske vojske i policije, pred kojim se okupljena masa rasturila. Nakon velikih demonstracija 1968. godine, Albanci na KiM su dobili veću autonomiju, uključujući i pravo na školovanje na sopstvenom jeziku.

– Aljbin Kurti i Isa Mustafa će morati da imaju trećeg partnera. Biće interesantno, videćete. Glasovi sa srpske liste ne mogu biti dovedeni u pitanje. Kako je izborni ciklus odmicao sve je veće ograničenje prema Srbima i srpskoj listi. 28. novembar je datum kada su u Prištini 68 godine organizovane prve rušilačke demonstracije, masovni protesti i tuče. Poruka je bila da je Kosovo republika, sve je odatle počelo. Neko pamti verovatno. Ko će njima biti partner u Albaniji, to je pitanje. – izjavio je Veljko Odalović, generalni sekretar ministarstva spoljnih poslova, za program Happy televizije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Happytv.rs
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter