Izvor:
30.10.2019 u 12:10
0

NEBOJŠA ČOVIĆ ZA „HEPI“ TELEVIZIJU: Briselski sporazum je pod znakom pitanja! (VIDEO)

Briselski sporazum je pod znakom pitanja, iako je međunarodna zajednica garant tog sporazuma, izjavio je Nebojša Čović za „Hepi“ televiziju.

Komentarišući jučerašnji sastanak predsednika Vučića i Federike Mogerini, Čović je istakao da:

Jučerašnji sastanak u Briselu je opšroštajni, ona je skupila čelne ljude sa prostora Zapadnog Balkana. Mogerini odlazi kao neuspešna jer su je tako deklarisali, bila je pristrasna kada je Kosovo bilo u pitanju.

Čović je ocenio da je ishitreno doneta odluka o tome da se pitanje Kosova prenese iz Saveta bezbednosti u EU.

Ja mislim da je ishitreno doneta odluka da se pitanje Kosova prenese iz Saveta bezbednosti u EU. Mislim da je dovoljno bilo iskustva tadašnjim vlastima, da je tu bilo dosta prevara i nesitina. KiM sada postaje prepoznatljivo, da postoje 33 sporazuma, a da nijedan nije sproveden. Mislim da je pod velikim znakom pitanja i Briselski sporazum, iako je međunarodna zajednica garant tih sporazuma – objašnjava Čović.

Kako Čović kaže, mogu se očekivati novi pritisci u narednom periodu, te će s tim stanje biti sve teže.

Sada smo tu gde jesmo i mislim da će biti potrebno veliko strpljenje i izuzetan rad što se tiče Kosova i Metohije – zaključio je Čović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter