Izvor:
25.10.2019 u 14:04
0

DR VASILIJE KORUGIĆ ISTAKAO NAPREDAK I BROJNE AKCIJE MINISTARSTVA ZDRAVLJA: Naše zdravstvo je sve bolje i bolje! (VIDEO)

U svetu na svaka tri miinuta neka žena oboli od raka. Ovoga jutra sa nama je bio nemedicinski rukovodilac Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Vinča dr Vasilije Korugić koji je govorio o mamografima.

– Pre svega prevencija je najbitnija stvar u medicini. Sekundarno i tercijarno je lečenje tih oboljenja. Mamografija koja se organizuje u celoj Srbiji, suština je da žene dođu na pregled radi preventive. Statistika je sve bolja i bolja, veliku akciju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja za preventivne preglede i u domovima zdravlja i u opštim bolnicama. Trudimo se da napravimo široku lepezu preventivnih oboljenja – rekao je dr Vasilije Korugić.

Uštede u budžetu su velike i zdravstvo u Srbiji je sve bolje, tvrdi dr Vasilije Korugić.

– Suština je da lepom organizacijom u našem sektoru uvedemo iks i gama nož. I samo na iks nožu smo uštedeli na budžetu 10 miliona evra. Ta cena odlaska u inostranstvo je bila minimum 10.000 evra. Gama nož se uglavnom koristi za predeo glave i vrata, a iks nož za celo telo. Od patologije oboljenja zavisi koji će se nož koristiti – zaključio je Korugić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter