Izvor:
05.11.2019 u 10:41
0

JELENA MILIĆ GOŠĆA JUTARNJEG PROGRAMA: Razgraničenje je multidimenzionalno dobrovoljno rešenje! (VIDEO)

Direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić objasnila je pojam razgraničenja i dodatno pojasnila ulogu Aljbina Kurtija.

– Tači je imao neku vrstu razumevanja i državno rukovodstvo države Srbije je imalo određenu vrstu saradnje. I Kurti je juče rekao, ti geografski resursi su raspoređeni u tri opštine. Jako je dobro da se vidi "mali Šengen" koji je počeo da se gura i koji će se operacionalizovati. U toj konstalaciji razgraničenje je ono što se zove multidimenzionalno dobrovoljno rešenje. Palmer je rekao da to rešenje mora imati ekonomski i bezbednosni karakter. Leposavić bi bilo jedno od tih mesta zato što ima mogućnosti za ostanak mirovnih trupa. Trepča isto mora da se deli, ali ako je Srbija proračunala da ima interes da se za to bori po meni je to legitimno i nema veze sa etničkom podelom. Izlasci iz jedne mreže u drugu je jako bitno – izjavila je Jelena Milić.

Gošća jutarnjeg programa dodatno je pojasnila svoj stav i rekla da je pojam razgraničenja odavno predložen.

– Po meni su najcivilizovaniji dogovori i to su čisti računi. Posle ostaju sukcesije, kome koja prostorija u svetu. Predsednik je po pitanju BiH u Mostaru predložio da se pitanje granice na Drini razreši i tada Bošnjaci nisu mogli da se dogovore. Što se tajminga tiče, Grenel je očito došao, ne bih da koristim izraz kao "buldožer", ali ima jasnu ulogu. Vrlo je čudan period u Americi. Den Hamilton je rekao da je imenovanje Grenela u stvari urađeno tako da je on dobio zadatak za obilaženje Metjua Palmera. Palmer je znao da se Grenel viđao sa Haradinajem i Tačijem i pre nego što je prihvatio funkciju. On je postavljen za Zapadni Balkan a ne za Beograd i Prištinu. Rekao je da su njegovi zadaci nastavak podrške integracija Severne Makedonije i Bosna i Hercegovina, pa tek onda Kosovo i Metohija – zaključila je Jelena Milić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter