Izvor:
19.09.2019 u 08:16
0

MINISTAR ŠARČEVIĆ ZA „DOBRO JUTRO, SRBIJO!“: Roditelji moraju vaspitavati svoju decu! (FOTO)

U jutarnjem programu Happy televizije, "Dobro jutro, Srbijo!" gost je bio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, koji je govorio o aktuelnim temama.

Ministar je ovo prilikom izjavio da studenti ne smeju da se bave politikom, te da bi trebali učiti i polagati sve ispite na vreme kako ne bi dolazilo do problema.

Rektorat je pod okupacijom, zbog njih 15 koji se ne slažu sa zakonom. Sve studentske organizacije dale su izveštaj da je to trik ljudi koji ne žele ovu vlast, te se protive jednom zakonu. U njemu stoji da ustanova ne sme da se bavi politikom. Sa studentima imam fantastične odnose, jer oni imaju poverenje u sve što mi radimo. Uključeni su u sve moguće institucije. Ja sam pristalica kvalitetnog učenja i kvalitetnog studiranja. Bio sam na ubrzanim studijama, jer sam iz radničke porodice, te sam dve godine čekao da bih dobio posao, ali treba biti uporan, učiti i želeti rad. Mi smo u pregovorima za kredit zbog poboljšanja IT sektora. U Novom Sadu otvaramo centar za razvoj veštačke intaligencije sa Kinezima, napominjem mora da se radi i dizajnira, ali je potrebno vreme da se dostigne neki nivo.

On je prilikom razgovora istakao i aktuelan događaj, vršnjačko nasilje, koje se dogodilo potekle nedelje u Barajevu i istakao da su roditelji ti koji imaju vodeću ulogu u vaspitavanju svoje dece, pored školske ustanove.

Mislim da bismo morali da se vratimo onom vaspitnom delu gde porodica treba da svoje dete izvede na pravi put. Ja sam čuo mnogo verzija nasilja koji se desio. Na godišnjem nivou imamo 840 prijavljenih vršnjačkih nasilja, od čupanja, guranja, do onih težih, kojih ima samo 10%. Deca ne smeju da se šale na tako težak način. U tom slučaju kriv je direktor, dežurstvo je promašaj, neprijavljivanje posle 24 sata je isto bila greška. Ceo školski sektor je kriv zbog tog incidenta. Tužillaštvo je pokrenulo postupak protiv tih devojčica koje su to radile, ali sada govorim kao čovek: To neće prevaspitati decu niti to što ih roditelji nisu vaspitali kako treba. Ako se sa roditeljem nema kontakt, onda je nastavnik dužan da prijavi centru za socijallni rad. – istakao je ministar Mladen Šarčević.

Happytv.rs
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter