METEOROLOG ĐORDJE ĐURIĆ O VREMENU KOJE NAS OČEKUJE: Nakon visokih temepratura, sledi osveženje

Gost emisije "Dobro jutro Srbijo" , bio je meteorolog Đordje Đurić, koji je govorio o vremenskoj prognozi i tome kakvo nas vreme očekije narednih dana. 

- U protekle dve nedelje, susretali smo se sa veoma visokim temperaturama. Još samo par dana očekuje se da temperatura dostigne 35 stepeni,  a u utorak uslediće niže temperature i prijatno osveženje. Temperatura će dostizati 28 stepeni, te će se lakše podnositi zbog vlažnosti vazduha. U utorak će sa severozapada uslediti prodor osetno snažnije vazdušne mase i temperatura će biti u padu za otprilike 10 stepeni. 

Đurić je rekao i da prijatnija temperatura neće biti praćenja kišom, osim u regionu.

- Kiša se u našoj zemlji na početku septemba ne očekuje, ali će padati zapadnije od nas, na područjima Hrvastske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Jučerašnja provera prognoze pokazivala je da će kiše biti samo u zapadnim i jugozapadnim delovima zemlje. Od utorka možemo biti pod uticajem slabije košave, te će taj vetar sprečiti da oblaci dodju i do nas. 

Istakao je da je i temperatura vode prilikom opadanja temperatura ostala prijatna, te da sugradjani koji odluče letovati u septembru, mogu to učiniti.

- Neće biti dostignuto tih letnjih 30 stepeni, ali se očekuju prijatne i umerene temperature, samim tim će i voda biti idealna za kupanje. U regionu se beleže temperature od 25 do 28 stepeni, dok je u Grčkoj izmereno čak 29. Septembar je mesec povoljan za kupače. Ako bismo se vratili godinu unazad, ovo leto je nešto kraće trajalo, ali uorkos tome se može očekivati da i u prvoj nedelji oktobra meseca u pojedinim mestima temperatura dostigne i do 26 stepeni. 

 

Happytv.rs
Slika: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro