PROF. DR SRĐA TRIFKOVIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU HEPI TELEVIZIJE OTKRIVA: Zoran Zaev će ostati na vlasti sve dok ne ispuni određena očekivanja! (VIDEO)

 

Gost jutarnjeg programa Hepi televizije bio je prof. dr Srđa Trifković, koji je naglasio da će Zaev ostati na vlasti sve dok bude potreban Zapadu i dok se ne pronađe njegova adekvatna zamena.

U Severnoj Makedoniji je aktuelna afera "Reket", koliko je upitno mesto sadašnjeg premijera Zorana Zaeva objasnio je Trifković sledećim rečima: 

Kada se već pominju uporedo Zaev ii Hardinaj, treba da podsetimo da je štampa bila puna da Amerikanci pustaju niz vodu Ramuša Haradinaja. Za razliku od njega, Zaev nema jako utemljenje u biračkom telu i njegov izbor zavisti od albanskog biračkog tela i on će morati da pravi kompromise. Zaev nije gospodar svoje sudbine on je tu doveden od strane Vašingtona, tada su tajne službe emitovale razgovore koje su diskreditovale njegovog prethodinika. Kada gazde odluče da je on ispunio svoju ulogu potpisivanjem Prespanskog sporazuma- tada će otići s vlasti, sve dok ne vidim neko ime koje se forsira na Zapadu, neko novo ime, dotle mislim da će oslabljeni, ali upotrebljivi Zaev ostati tu gde jeste. -  

 

Trifković je istakao da postoje neke nedoumice koje se odnose na samoubistvo Epstajna, naime, okolnosti u zatvoru nisu dozvoljavale da on izvrši samoubistvo, a takođe se pojavljuje i sumnja zbog toga što još uvek nisu spremni da objave obdukcioni nalaz.

- Ako je zaista izvršio samoubistvo, zašto mu je to dopušteno? Pre dve i po nedelje pokušao je samoubistvo, stavljen je na motrenje i sa tog režima skinut dva dana pre samoubistva. Da bi se smanjila mogućnost obično se ti zatvorenici stavljaju sa još jednim u ćeliji, istovremeno je Epstajnov advokat nekoliko sati pre nego što se ubio tražio da on bude sam. Prethodno je objavljen snimak kako izgleda unutrašnost ćelije, i tamo nisu bili kreveti na sprat da bi on mogao da okači sredstvo sa kojim se obesio,  i poslednje, ali ne manje važno u obdukcioni nalaz nisu još uvek spremni da ga objave. - zaključuje Trifković gostujući u jutarnjem programu Hepi televizije. 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro