Izvor:
17.05.2019 u 11:14
0

DRECUN U EMISIJI „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Rezolucija zatvara vrata za nastavak razgovora, očekuje se podizanje optužnica…“! (VIDEO)

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun gostovao je u emisiji "Dobro Jutro Srbijo" gde je izjavio da je Priština veoma uznemirena pozivima Specijalog tužilaštva usmerenim prema ključnim ličnostima Oslobodilačke vojske Kosova i pokušava da to gurne u drugi plan najavom da će doneti razoluciju kojom proglašava da je Srbija počinila genocid na Kosovu.

Naime, za rezoluciju je glasalo je 79 poslanika, bez glasova protiv, a sednici nisu prisustvovali poslanici srpske zajednice.

Prema njegovim rečima, očekuje se podizanje optužnica i "očigledno je da su oni – poput Kadri Veselija, Tačija, Haradinaja i drugih, koji sprovode ovu progandnu kampanju, ti koji mogu da se nađu na njima za najgore zločine".

To je jedan u nizu jednostranih poteza koje smo najavljivali, biće ih još… To je zaista jedna kampanja mržnje. Oni sada idu sa raspirivanjem otvorenog neprijateljstva, i otvorene mržnje prema Srbima i srpskom narodu, a ono šta se krije iza toga jeste moja dilema. Mi moramo da pariramo tome, ovo nije bezazlena stvar. Ceo Kosmet je pretvoren u celu prodavnicu droge. Jedina dilema jeste koju i čiju podršku oni imaju kaže on, te dodaje.

Za Kadrija Veselija postoji svedok Nazim Blaca, pojavljivao se u medijima, dao cd euleksovim istražiteljima. otvoreno je govorio da je bio u timu za likvidacije, šef Tačijeve obaveštajne službe. govorio je koga su ubijali. Tog svedoka drže u zatvoru. Nato bombardovanje i teror albanaca je bio ključni element koji je pogurao jednosttavno albance da sa Kosmeta beže u Albaniju, Makedoniju. 250.000 srba, roma koji su bili proterani, oni se nisu vratili, šta je sa tim – navodi Drecun.

Da li su oni u panici, da li se zaista pokreću optužnice protiv njih, na putu za Hag, zatvor i mož na ovaj način ohrabruju sami sebe?

Nemoguće je da svi oni koje sam spomenuo, odnosno ključne političke figure ne nađu na tim optužnicama, jer snose odgovornost. Dakle, očekuje se da se oni nađu na poternicama – rekao je on.

Prema njegovim rečima, Priština pokušava da onemogući nastavak dijaloga sa Beogradom.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter