MOMIR BULATOVIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Ako su ti otac i deda Srbi, Vi ne možete da budete kornjača!

Gost jutarnjeg programa „Dobro jutro Srbijo“ bio je bivši predsednik Vlade SRJ i prvi predsednik Crne Gore, Momir Bulatović.

Milomir Marić i Katarina Korša, pitali su gosta o identitetu Crnogoraca i o tome da li postoji uopšte razlika između Srba i Crnogoraca. 

U Crnoj Gori se identitet nalazi u mržnji prema Srbima.? Kada je to počelo?

- To je stvar koju ja ne razumem. Nisam sreo čoveka koji je otvoreno protiv Srba. I dalje je uspeh svakog Crnogorca da dođe u Beograd. Ja sam prvi od naroda izabran predsednik Crne Gore. Ja mislim da smo mi sastavni deo srpskog nacionalnog bića. Zamislite vi da Crnogorci, koji treba da se diče, imaju krizu identiteta. Ako su ti otac i deda Srbi, vi ne možete da budete kornjača! -izjavio je Bulatović.

Ti si poslednji čovek koji je razgovarao sa Slobodanom pre smrti, kako je izgledao susret sa Markom i Mirom u Moskvi?

Na sahrani mi je bilo teško pod tom lipom. Da je Mira Marković poubijala sve one ljude o kojima novinari pišu, imala bi prava da je poseti njena ćerka.

- Moj poslednji susret s Mirom Marković je bio pre dve godine i to je bio razgovor za koji sam se ja dobro pripremio. Ona je meni pričala gde sam ja pogrešio u svojoj političkoj karijeri, šta je trebalo da se uradi. Ja sam joj rekao da smo mi univerzitetski profesori, nisam ja Milo Đukanović pa da nekome naređujem, moja je bila želja i ideja da ljude nečemu naučim. Zbog svih nas bi bilo dobro da uspostavimo neku tradiciju. Kad pričate običnim ljudima kolika je nepravda napravljena porodici Milošević, ljudi Vam ne veruju - rekao je Bulatović.

Na kraju razgovora, gosta smo pitali kada će da se pomire Srbi i Crnogorci, na šta on odgovara: 

- Ja ne osećam da tu postoji neka velika razlika. Svako stanje udaljenosti između Srbije i Crne Gore može biti samo privremeno. Ja još uvek nisam naučio crnogorsku himnu! Kada gledate televiziju Crne Gore imate osećaj da ste u šestdesetim godinama. Politiku Crne Gore niko ne shvata ozbiljno - zaključio je Bulatović


Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro