Izvor:
13.12.2018 u 08:15
0

DR VOJISLAV ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Značaj domaće proizvodnje i razvijanje poljoprivrede, voćarstva, stočarstva je najbitnije za Srbiju!

U najgledanijoj jutarnjoj emisiji "Dobro jutro Srbijo" sa voditeljskim parom Milomirem Marićem i Katarinom Koša, ugostili smo predsednika radikalne stranke dr Vojislava Šešelja.

Dr Vojislav Šešelj govorio je o novom stambenom zakonu koji je donesen ove godine i lokalnim izborima Srpske radikalne stranke i značaj razvoja poljoprivrede u Srbiji i izvozu domaćih proizvoda.

Stambeni zakon koji je donesen ove godine, nosi neke nove zahteve i stvari, kao što su upravnik zgrade, prinudni u pravnik i spisak stanara i podstanara.

– Uvode se neke nove kategorije zanimanja, već sam govorio o starletama i političkim analitičarima koji su najopasniji danas. Što se tiče upravnika zgrada, to je potrebno, naše zgrade su stare i preko dvadeset godine, mogu biti opasne i pitanje je ko ih restaurira i koliko je to bezbedno za stanare. Ako govorimo o nelegalnim zanimanjima, tu su notari i privatni izvršitelj, to na prvom mestu, to je mafija i imam sopstveno iskustvo sa njima. Tužio sam pre odlaska na put Nebojšu Čovića, on je izgubio i gotovo, i nisam tražio naplatu sudskih troškova. I Vuka Draškovića kad sam pobedio na sudu pobedio, njemu isto nisam tražio nadoknadu sudskih troškova. E kad smo kod troškova, to je poenta priče. Sudski trošak je bio oko 100 000 a izvršitelj mi vratili papir sa neki taksama i porezima za notara, izvršitelja, sve to ali sa 380 000 dinara. Ja smatram da je to nelegalno mafijaško zanimanje a što se tiče ovih stambenih stvari, to mi ima nekog smisla – rekao je dr Vojislav Šešelj.

Srpska radikalna stranka učestvovala je na lokalnim izborima, ikakva su očekivanja?

– Srpska radikalna stranka uspela je da u četiri manje srpske opštine istakne svoju listu. Posetili smo Doljevce, Kladovo, Lučani, Kladovo i imali niz aktivnosti u njima. Obišao sam sva ta mesta i pažljivo im se posvetio, družio se sa narodom na pijaci, držao tribine i razgovarao sa pojedinim seljanima. Svi mene tamo vrlo lepo dočekuju i svi me vole, makar tako kažu, ali niko neće da glasa. Evo sad se nadam da će se stvar promeniti, tako su mi obećali da će glasati i da ću preći cenzus pa ćemo videti. Ovi naprednjaci su lukavi,imaju moćnu mašineriju, znaš oni tamo odu i ispričaju narodu da smo mi zapravo ista politika i nema potrebe da glasate za Voju, on je naš čovek to vam je isto, i tako ja izgubim.Mi znamo da ne možemo da pobedimo na lokalnim izborima, ali cilj je da pređemo cenzus i da možemo da učestvujemo ili kritikujemo vlast ukoliko ima potrebe. U Beogradu smo u osam opština sa naprednjacima, Šapićem i demokratama kazao je Vojislav Šešelj.

Koji je najveći problem građana koji žive u manjim mestima i na šta se oni posebno žale?

– Mala mesta u Srbiji moraju biti pre svega poljoprivredni krajevi i razvijati se u tom pravcu. Glavni problem je jeftini otkup od srpskih seljaka, a imali smo priliku da vidimo i katastrofu sa kupovinom malina i kupina od zemljoradnika i njihovo preprodavanje za mnogo veće pare. Onda u Doljevcu imamo istu situaciju, opet se javlja problem u otkupu raznih poljoprivrednih proizvoda. U Kladovu pokušavaju da se posvete poljoprivredi ali stavljaju uzvičnik i na voćarstvo jer imaju dobro podneblje za tako nešto, takođe hoće i u stočarsku proizvodnju. Mi pokušavamo da ih nagovaramo da proizvode zdravu hranu i obezbe posao u kome će izvoziti van Srbije domaće proizvode, tj.zdravu hranu. Evropa vapi za junećim mesom koje je zdravo i bilo na suncu, ne samo juneće već i svinjetina, ćuretina, piletina. Takva hrana i takvo meso imaće veću prodajnu cenu i postojaće tržište kome može da se proda – nagovestio je Vojislav Šešelj.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter