ZORAN AVRAMOVIĆ U "ĆIRILICI": U Evropi je antisrpska struja jača od prosrpske! (VIDEO)

 

Dr Zoran Avramović tokom gostovanja u emisiji "Ćirilica" je poručio da u Evropi postoje dve struje, gde je antisrpska struja jača.

Jugoslavija i demokratija su bile nespojive jer je demokratija karakteristika za jednonacionalne države, kakva Jugoslavija nije bila, činjenica je da Jugoslavija nije mogla da izdrži demokratiju.

- 20. vek je u znaku Jugoslovenstva, on je drugačiji od 19. veka. Neki intelektulaci su bili za, a neki protiv Jugoslavije. Ono što je ovde rečeno, a treba razjasniti, je pitanje promene političkog stava. Prigovor da je neko bio komunista, a više nije, nije opravdan. Dakle, nije problem promena političkog stanovišta, svako može o političkim događajima da misli na različit način. Jednostavno, to je realnost politike. Druga stvar, je srpsko demokratsko pitanje. Za mene je to pre svega državno pitanje, ta ideja je lansirana uoči rasturanja Jugoslavije. - ističe Avramović.

Avramović je takođe dodao da se ne slaže da Srbi ne razumeju Evropu, jer je Evropa kontinent sa više lica.

- Veliki broj intelektualaca se školovao u evropskim centrima. Problem je odnos političkih centara prema srpskom nacionalnom pitanju, postoji u Evropi jedna antisrpska struja koja je jača od prosrpske.-

Kada je reč o raspadu Jugoslavije, i stav o tome da su Srbi srušili Jugoslaviju, dodao je da su prvi udar na Jugoslaviju izveli kosovski Albanci.Happytv.rs
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro