Izvor:
17.05.2019 u 05:37
0

SKUPŠTINA DANAS O AMANDMANIMA TZV. „TIJANIN ZAKON“: Među kojima su izmene i dopune krivičnog zakonika kojima se u pravni sistem uvodi doživotna kazna zatvora!

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas rad raspravom o amandmanima na set zakona iz oblasti pravosuđa, među kojima su izmene i dopune krivičnog zakonika kojima se u pravni sistem uvodi doživotna kazna zatvora.

Ta kazna zamenjuje kaznu od 30 i 40 godina zatvora kod svih krivičnih dela kod kojih je propisana. Ona se uvodi u skladu sa inicijativom Fondacije "Tijana Jurić" za krivična dela silovanje, obljuba nad nemoćim licem, obljuba s detetom i obljuba zloupotrebom službenog položaja, a koja su za posledicu imala smrt lica nad kojim su izvršena.

Najviše polemike u javnosti izazvala je informacija o nemogućnosti uslovnog otpusta, međutim, za osuđene na doživotni zatvor moguć je uslovni otpust posle izdržanih 27 godina, ali postoji izuzetak za nekoliko najsvirepijih krivičnih dela.

Deo opozicije okupljenih u Savezu za Srbiju nastavio je bojkot rada skupštine, a za sada je od poslanika koji ne dolaze na sednice jedino Radoslav Milojičih iz Demokratske stranke najavio da će doći u salu i glasati za takozvani Tijanin zakon.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter